alienstarmc Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam czy błąd nr 16514 oznacza ze mam sondę lambda do wymiany ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrykbor Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 http://www.google.pl/search?q=16514&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienstarmc Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 a dokładnie to taki błąd 16514 - Shareware Version. To Decode all DTCs P0130 - 35-10 - Please Register/Activate - Intermittent tłumaczenia nie znam o co chodzi z tym coś z oprogramowaniem??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobradd Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Kolega wyżej odesłał cie do wyszukiwarki, znajdziesz tam wszystko na temat sondy lambda, opisy błedów, jak sprawdzać sondę itd Wykaż trochę własnej inicjatywy. Samo pojawienie sie błędu jeszcze o niczym nie świadczy. A tak wogóle to od błedów i dignostyki komputerowej jest dział diagnostyka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienstarmc Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 co do błędu 16514 szukałem i na odnośnikach i na forum i różnie o tym piszą ale jednoznacznej odpowiedzi nie ma . Znalazłem tyle że to usterka sondy lambda coś z podgrzewaniem ,przeczyściłem kostkę sprawdziłem czy nie ma przetarcia i wydaje mi się ok ,na vagu w grupie 9 jakoś nic mi nie pokazuje nie wiem czemu .Fakt faktem ze zaczął mi dużo więcej palić ! .Teraz zastanawiam się czy mam do wymiany sondę??? co o tym sądzicie ??? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobradd Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 VAG i sprawdź czy sonda działa poprawnie-> bliższe informacje dział diagnostyka. Zwiększone spalanie może sugerować uszkodzenie sondy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi