Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] 245/40/18 do A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie czy opony 245/40/18 bez problemu pasuja do a4 b6 chodzi mi o przod czy nie bedzie problemu ze skrecaniem czy beda ocierac?prosze o opinie jesli ktos ma lub mial takie opony.pozdrawiam

Opublikowano

a jaka szerokość felgi? bo u mnie przy 8" i 225/40 jest wewnątrz jakieś 1.5 cm luzu

Opublikowano

Zależy od parametrów felg. Podaj je najpierw, bo bez tego to można tylko zgadywać.

Opublikowano

no właśnie :wallbash: głupoty pisze jakieś i nie napisałem najważniejszego. U mnie jest et 40

Opublikowano

wejdzie spokojnie :)

ja mam 245x40x19 i ET35 także luz

Opublikowano

Trzeniu twoje zestawienie wygląda na komfortowe, chyba bardziej niż 235/40/18? a powiedz mi jak z przekłamaniami licznika? znaczne są? bo to jest ok 25-30mm różnicy niż powinno być?

sorry za mały ot w temacie

burza1980 na 7,5" felgę chcesz nawlekać 245? ja mam 8" i 235/40/18 i już jest wąska felga jak na to...

przy 245 i et35-37 nie będzie problemu a jak by był przy większym et to dystans i po problemie.

Opublikowano

Robiłem niedawno test

licznikowe 100

GPS 92

licznikowe 150

GPS 140

licznikowe 240

GPS 228

GPS = wynik z RNS-E w ukrytym menu (chyba serwisowym)

Zawias mam 1BE :wink4:

Opublikowano

No to nie jest tak strasznie :gwizdanie: a jak z komfortem ? bo chyba kiedyś miałeś mniejszy profil? (wnioskuję patrząc na zdjęcia twojej niuni)

Opublikowano

kiedyś miałem 235x40x17 a teraz 245x40x19 i ja tam różnicy w jeździe nie widzę

Jedno jest pewne , najwięcej o braku komfortu pierd.lą Ci którzy jeżdzą na 16 lub 17stkach :wink4:

Jedno na co trzeba uważać przy 19 to krawężniki i poprzeczne progi :)

Opublikowano

Podpinam się do tematu, ja zamierzam kupić te felgi http://moto.allegro.pl/item657290470_felgi_aluminiowe_advanti_racing_7_5x18_model_e.html

i opony 245/40/18, czy wszystko bedzie grało ??

Trzeć nie będzie , ale 245 na 7,5" felgę ? Przecież niezły balon z tego wyjdzie :confused4:

Opublikowano

Przy feldze 7,5" opona 225 to raczej max

Opublikowano

Wiele osób jezdzi na 235 przy feldze 7,5 i jest ok.

Opublikowano

235 ale nie 245.. :kwasny:

Opublikowano

dla mnie najlepsza opcja to 235/40/18 8,5" do b6 tylko sie zastanawiam jakie et? albo 225/40/18 8" tylko tez cały czas mnie zastanawia et? moze ktos poradzi sensownego :wink4:

Opublikowano

dla mnie najlepsza opcja to 235/40/18 8,5" do b6 tylko sie zastanawiam jakie et? albo 225/40/18 8" tylko tez cały czas mnie zastanawia et? moze ktos poradzi sensownego :wink4:

ET35 :wink4:

Opublikowano

Ja mam 235/40/18 8,5J przy ET40 i pasują idealnie. Od zawiechy do opony jest kilka milimetrów i nic nie ociera.

Obawiam się, że przy oponie 245/40 i feldze 8,5" już mogłoby się nie zmieścić.

Opublikowano

dzieki Panowie...ja właśnie sie tak zastanawiałem i myslałem że nie ma sensu więcej niż et 40 Dibo to et 35 to do ktorej felgi 8" czy 8,5"? mam w planie do swojej czarnej strzały kupić Tomasony TN4 18" 8,5" tylko właśnie największy problem jest dobrać ET bo nigdy nie jeździłem na feldze 18" 8,5" coś takiego :wink4:http://media.photobucket.com/image/tomason%20tn4%2018/Grublit_335i/TomasonTN4los.jpg pozdrawiam Panowie :hi:( wiem że kazdy wie jak wygląda tomason tn4,ale dałem linka :decayed: )

Opublikowano
  • Autor

Mam pytanie przy tak grubych oponach kamienie nie obijaja lakieru???