Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFB] Problem z układem paliwowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Tydzień temu auto odpaliło i zgasło po paru sekundach .Tak jakby wypaliło się paliwo co było w filtrze i koniec.Po dłuższym czasie udało mi się je uruchomić.Dziś to samo ,tyle że już nie odpaliło.Błędów żadnych na Vagu.Po odłączeniu przewodu od filtra i próbie odpalenia paliwo nie leci.Jakby pompa z baku nie dawała paliwa.Ktoś z was może coś poradzić?

Opublikowano

witam, sprawdż w temacie odpowietrzanie pompy VP44 który to bezpiecznik żeby go podłaczyc na krótko i posłuchaj czy w baku pompka swiszcze, jeżeli nie to znaczy ze pompka w zbiorniku padła,

może tez byc wina zaworka zwrotnego który nie trzyma paliwka w układzie i pozwala na jego powót do zbiornika,.

pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki.Pompka w zbiorniku świszcze ale paliwa nie daje.W odwrotną stronę na krótko podłączona tak ale zaciągać nie chce.Jak ją wyjąć ze zbiornika?[br]Dopisany: 27 Lipiec 2009, 15:21_________________________________________________Wymontowałem pompę z baku.Może mi ktoś powiedzieć jak ją sprawdzić?Za nową chcą w serwisie 2072 zł . :no:

Opublikowano

Myślę, że pompę wybudowałeś zupełnie niepotrzebnie - jej zadaniem jest wyłącznie napełnianie kosza paliwem, z którego VP44 musi zaciągnąć paliwo samodzielnie. Proponuję poskładać to czym prędzej do kupy i poszukać miejsca, w którym następuje faktyczne zapowietrzenie.

Obstawiam filtr (zaworek?) , przewody lub samą VP44 ... .

:hi:

Opublikowano

Dzięki ,filtr wymieniłem i zabierałem się za odpowietrzanie.Próbowałem odpowietrzać i paliwo do węża nie leciało. W takim razie po co ma być pompka załączona do odpowietrzania?

Opublikowano

W takim razie po co ma być pompka załączona do odpowietrzania?

Właśnie dlatego, że kiedy będziesz wysysał paliwo przez wężyk powrotny - zadaniem pompki będzie stałe napełnianie kosza w zbiorniku, z którego "pociągniesz" paliwko :) . Inaczej mówiąc - gdyby pompka nie napełniała tego kosza paliwem, to po pewnej chwili zamiast ropki znowu ciągnąłbyś tylko powietrze (zapowietrzając "przy okazji" filtr i całą instalację po stronie ssącej od zbiornika aż po pompę VP44) ... .

Opublikowano

Dzięki,jeszcze jedno pytanie.Pompa ma pompować do kosza czyli robić pod siebie? :) .Moja wypompowuje jak ją podłączę na krótko odwrotnie,tylko.

Opublikowano

"Nie chcę" odpowiadać na tak postawione pytanie - oczywście tylko dlatego żeby nie wprowadzić Ciebie (ani nikogo innego) w błąd.

Może jest ktoś, kto posiada zdjęcia tej pompy (???) i zechce Ci/nam to objaśnić na "żywym" organiźmie kierunek przepływu paliwa (przy pomocy Painta albo innego fotoszopa ... :) ) ?

:hi:

Opublikowano

Może inaczej sformułuję pytanie,pompka ma zaciagać paliwo przez rurkę i wypluwać przez sitka ? :)[br]Dopisany: 28 Lipiec 2009, 21:33_________________________________________________Sama vp 44 może sie zapowietrzać,jak to sprawdzić?Jak podłączę pompkę do filtra na chwilę to zaciągam z paliwem,tak jak należy ,a za pompą ciągnę samo powietrze, jakby pomiędzy filtrem a pompą była dziura jak berlin,przewody są ok.

Opublikowano

Sama vp 44 może sie zapowietrzać,jak to sprawdzić?Jak podłączę pompkę do filtra na chwilę to zaciągam z paliwem,tak jak należy ,a za pompą ciągnę samo powietrze, jakby pomiędzy filtrem a pompą była dziura jak berlin,przewody są ok.

Wywołaj podciśnienie (lub nadciśnienie ale z umiarem). Tak najłatwiej zlokalizować wszelkie nieszczelności ... .

Opublikowano

Naprawione.Przyczyną zapowietrzania była zepsuta pompka spietrzająca.Silniczek chodził a pompka nie pompowała.Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Wywołaj podciśnienie (lub nadciśnienie ale z umiarem). Tak najłatwiej zlokalizować wszelkie nieszczelności ... .

A jak to wywołać w AFN'ie? Gdzies mi chyba powietrze łapie, ale nie wiem jak to sprawdzić...

Objaw: po nocce musze kręcić trochę dłużej żeby załapał (nawet kilka sekund), a jeśli przetrzymam ok. 8 sekund na zapłonie (bez startu) i wtedy przekręcę to potrafi odrazu złapać :blink:

Opublikowano

U mnie po nocce zamiast paliwa było samo powietrze.Popatrz na wąż paliwowy zanim spróbujesz odpalić,czy zbiera się tam powietrze .

Opublikowano

nie mam przezroczystego... :no: