Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 1.8 TQ] Chip- GIAC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w koncu i ja sie moge pochwalic , dzisiaj bylem sie zasczepic:) , wybralem firme tuningowa GIAC , chwala ja tutaj, Poziek bedzie sie orientowal , widzialem ze zna te firmy jak wlasnie GIAC , APR i AWETUNING , a wiec do rzezcy

doznania zajebiaste :) , jak to kazdy z was po wyjechaniu od tunera ,banan od ucha do ucha :biggrin: porostu wymiata ...tak naprwde to go jutro przetestuje porzadnie bo jestem w szoku jeszcze hehe , trwalo to szybko moze jakies 30 min , po czym z usmiechem na twarzy pan powiedzial" HAVE FUN'' wy to troche opisywaliscie inaczej pewnie dlatego ze kady program jest pisany indywidualnie , tutaj sa juz gotowce ,porostu go wgral i koniec jedyna rzezc ktorej nie mam na razie to wykres bo hamowni tam nie mieli , ale bedzie juz w przyszlym miesiacu po wydechu , dobiero wtedy zrobie na razie nic nie mowie ile co jak bo nie bede zapeszal choc mysle ze dwojke z przodu zobacze :biggrin: , teoretycznie powinno byc 30HP+ i i 50 ft/lbs torque + , choć gosciu powiedzial mi ze bedzie wiecej ....zobaczymy

wczesniej pisalem ze zamontowalem zawor i jestem w trakcie montowania zegara od doladowania oto pare fotek , DV z firmy Hyperboost i zegar z AweTuning , to byly takie lekkie przygotowania wlasnie na ten dzien :cool:

Picture047.jpg

Picture046.jpg

Picture039.jpg

Picture038.jpg

DSC00502.jpg

DSC00501.jpg

Picture044.jpg

DSC00497.jpg

pisalem wczesniej o zaworze , szybka reakcja na gaz , polecam przed i po chipe raczej wskazane, zegar spisuje sie barzdo dobrze , wiemy co sie dzieje jak zachwouje sie doladowanie cokolwiek by bylo zle widzimy to na zegarze, przed chipem w piku mialem 0.7 bar czyli 10 psi , a dzisiaj po chipe w piku 15-17 psi czyli okolo 1.1 bar NICE :biggrin:

stronka z ktorej jest zegar i program

www.awetuning.com

tak wiec w przyszlym miesiacu idzie wydech od Borla www.borla.com , a pozniej jade na hamownie wtedy pokaze wykresik i sie dowiemy prawdy :question:

pozdrawiam :quattro:

Opublikowano

No gratki !! Strasznie ci zazdroszę takiego wyboru w tunerach... GIAC ma najbardziej agresywny program wiec mozna powiedzieć sportowiec :) Pisz stopniowo jak wygląda spalanie, czy robisz wydech z test pipem czy catback. I czy bedziesz miał wgraną korekte softu po zminanie wydechu/??

Kurde chyba kupie sobie amerykańca i wszystkie moje problemy znikną :question::rolleyes::wink::rotfl:

Opublikowano
  • Autor
GIAC ma najbardziej agresywny program

to prawda dla tego go wybralem , z APR byl wiekszy przyrost koni ale GIAC jest bardziej agresywny , co do spalania to raczej nie zauwazylem nic nie pokojacaego w sumie pojezdzilem nie zadlugo wczoraj ale powinno byc bez wiekszych zmian ......przy normalnej jezdzie :biggrin: Poziek sam przeciez wiesz ze przy butowaniu jak bezynka sie szybko spala , no ale czyz mozna by bylo za litr albo dwa wiecej odebrac sobie ta przyjemnosc :question: :biggrin: , pojezdze troche wiecej to napisze konkrektne liczby

w przyszlym miesiacu zakladam catback i jade po wykresik , mysle o zmianie test pipe ale najpierw to pierwsze , pozatym i tak sie musze wstrzymac bo mam niedlugo test na emisje spalania, to jest jak przeglad samochodu w polsce , pytales czy jakis sofcik ?, przy catbacku nie slyszalem pozatym GIAC barzdo dobrze sie adaptuje do takich rzeczy , pewnie jak bede chcial wywalic katalizator to sofcik bedzie juz potrzebny ale poki co obejdzie sie bez

dzieki Brynia i Poziek za gratki

pozdrawiam

Opublikowano
pewnie jak bede chcial wywalic katalizator to sofcik bedzie juz potrzebny

Będzie konieczny ze względu na II sonde lambda - ale GIAC ma juz file do tego więc luuz. Czekamy na wyniki z hamowni - :twisted:

Opublikowano
  • Autor

mozna zastosowac zamiast programu jeszcze cos takiego.....

wayne92slc.jpg

druga sonda widzi wolniejszy przeplyw spalin i nie zapala sie check engine

Opublikowano

Pierwszy raz widze zegar z AWE w lewym ''wencie'' , wyglada swietnie..!!

Tez mam GIAC-a u siebie i jestam na maxa zadowolony..

Gratuluje dobrego wyboru

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

no nie bylo latwo ale widze ze zauwazyles , orginalnie powinien byc w srodkowym wencie, ale jakos tak mi sie to nie widzialo , troche pracy i jest po lewej stonie -teraz to sobie wyglada :biggrin:

pozdrawiam

Opublikowano

przy ogladaniu fotek ten boost gauge mnie tez rzucil sie w oczy - wyglada za***iście, jakby tam mialo byc jego miejsce fabrycznie :D kratke rezales sam czy moze mozna dostac u was te zegarki razem z kratka? wyglada profesjonalnie.

Opublikowano
  • Autor

Zegar idzie razem z kratka , tylko akurat do Audi A4 kratka idzie do wenta srodkowego , nie wyglada to zle ale i nie za dobrze , w Audi TT zupelnie jest inaczej bo wenty sa okragle i dlatego to wyglada naprawde super!!! , went po lewej stronie jest mniejszy i zegar nie rzuca sie tak w oczy jak na srodku w wiekszym ( wiesz....okragly zegar w prostakatnym wencie :confused: ) , no i trzeba bylo to jakos przerobic , scialem kratke do rozmiarow seryjnych takich jaki jest went z lewej strony , trzeba bylo troszke porzezbic zeby sie wpasowal no i robi, balem sie tez ze bedzie malo miejsca w srodku ...ale sie udalo jak widac , pozatym mysle ze polewej stronie jest jego miejsce

wczesniej podawalem stronke z ktorej jest zegar , pokazany jest z jakimi czesciami idzie

www.awetuning.com

Pozdrawiam