Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Nie działa wentylator nawiewu, w ogóle nie dmucha.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam duży problem, wczoraj jechałem na miasto i wszystko było z nawiewem i klimą ok... wyszedłem na miasto, wróciłem do auta odpalam i okazuje się, że przestał działać wentylator, w ogóle nic nie dmucha, sprawdziłem czy są jakieś błędy na kanale 1 klimatronika i wyświetla 0, sprawdziłem czy nie ma spalonego bezpiecznika i wszystkie są ok. Panel sterowniczy klimatronika zachowuje się normalnie, wraz ze zmianą temperatury zmienia się siła nadmuchu (na wyświetlaczu) ale niestety wentylator nie działa i nie ma nawiewu... Co to może być??

Takie upały są na dodatek jestem autem na urlopie i będe musiał z przeciągiem jeździć. RATUNKU :)

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Jeżeli bezpiecznik ok to najprawdopodobniej skończyły się szczotki lub komutator w silniku dmuchawy. Doraźnie spróbuj popukać w okolice schowka od dołu deski, jeżeli szczotki w dmuchawie tylko się zawiesiły to jest szansa że ruszy. Ale założę się, że nie szukałeś na forum bo przewijała się ta usterka już parę razy.

Opublikowano
  • Autor

No przyznaje nie szukałem na forum, bo jak pisałem jestem na wakacjach teraz i mam tylko ograniczony i chwilowy dostęp do neta...

a teraz odnośnie problemu, czy gdyby skończyły się szczotki lub coś z komutatorem to na kanale 1 klimatronika nie powinno wyświetlać błędu że jest przerwa w obwodzie silnika nawiewu??

Pozdro i dzięki za odpowiedź

Opublikowano

Może wyświetlić ten błąd, ale nie musi. U mnie kiedy wysiadła dmuchawa to na początku miałem zero błędów, a po kilku dniach pokazał się błąd 18.1, napięcie w obw dmuchawy, przerwa a jeździłem, a raczej auto stało około tygodnia.

Opublikowano

sprawdź okoliczne szroty, z wymianą sobie poradzisz :good:

ewentualnie możesz go "klepnąć" to może zaskoczy i jak wrócisz z urlopu to to ogarniesz.