Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Uszczelki turbiny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jako, że czasami w okolicach 4tys obr/min wywala mi turbinę postanowiłem rozebrać turbo i przeczyścić. Chcę porządnie podejść do tematu i dlatego wychodzę z zapytaniem które uszczelki wymienić na nowe. W ASO VW powiedzieli mi że tam nie ma wcale uszczelek, a w ASO audi już kupiłem uszczelkę między turbo a złączem elastycznym ( takie 3 blaszki ) Teraz pytanie czy przy kolektorze i wężu odprowadzania oleju występuje jakaś uszczelka ?? Jeżeli już ktoś czyścił turbinkę to pewnie pamięta i prosiłbym o info :)

Opublikowano

uszczelka jest miedzy wydechem a turbo....

w przewodzie odprowadzania oleju....

również na króćcu na turbinie do którego podpięty jest przewód doprowadzania oleju...

Opublikowano

jest tylko ta uszczelka ktora kupiles ,miedzy kolektorem a turbo niema jest montowane bez uszczelki ale ......... wiadomo auto nie nowe temperatury tam sa kosmiczne ja bym nie skladal bez uszczelki ,najlepiej jedz do sklepu i dopasuj od innego auta ja tak zrobilem identyczna byla chyba od jakiegos peugeota ale reki nie dam obciac zaplacilem za nia chyba 9zl i tak zlozylem na jednej ori uszczelce a drugiej od innego auta i smiga bez przedmuchow, a na olejowych nie pamietam jest chyba oring na odprowadzajacym

Opublikowano

tak jak psiałem wyzej, dziś wyjmowalem turbo... miedzy kolektorem a turbo nie ma