michal_m Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 witam Mam pytanie jak w temacie. Czeka mnie chyba czyszczenie przepustnicy i chcialbym sie dowiedziec, czy jest to tak smo "latwe" jak w siniku 1.6?? No i gdzie w silniku 1.8 znajduje sie przepustnica:)??
LUKSKYLOKER Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 ja 2 dni temu czyściłem w 1,8 T i w zasadzie bez problemu! leży ona pomiedzy chłodnicą a zbironiczkiem wyrównawczym (od chłodnicy). powinie być do niej przyłączona gruba gumowa rura. powodzenia
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Na załączonym obrazku znajduje się ona w niebieskim okręgu. Jest tak samo łatwe jak w silniku 1.6. Jeśli czyściłeś tam to i sobie w ADR poradzisz. Trzeba zdemontować przewód dolotowy, zbiorniczek płynu chłodniczego, odkręcić od kolektora dolotowego i odpiąć wszystkie rurki.
maciekg Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Czy da sie to zrobic bez rozlania plynu z chlodnicy?
michal_m Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Ok dzieki za pomoc, juz zlokalizowalem nieszczesną przepustnice no i po dlugim weekendzie biorę sie za czyszczenie:) mam nadzieje ze cos to pomoże. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi