Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Montaż czujników cofania w A4 B7 2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamierzam zamontować w swojej A4 B7 2.0TDI czujniki cofania i trudno mi wybrać coś konkretnego, niezawodnego :mysli: i pod instalację CAN. Proszę o pomoc i doradztwo co kupić i jak zamontować :cool1: Może już ktoś przerabiał ten temat od A do Z :rolleyes: Z góry dziękuje :>

Opublikowano

aktualnie jestem prawie w temacie...

zakupiłem ori elementy do czujników parkowania (tylko tył) (jak się postarasz na allegro idzie wyrwać komplecik za przyzwoita cenę... schematy są prezentowane w ELSIE)

.. w niedalekiej przyszłości jak czas pozwoli zrobię i dam o warsztatu.

najgorszy element to wiercenie, malowanie czujników i zderzaka (wyjdzie w praniu)

ogólnie jest dużo rożnych czujników(na plus i na minus... tu musiała by się pojawić lista zadowolonych i nie zadowolonych użytkowników)... ja poszedłem w ori :)

Opublikowano
  • Autor

a jak z instalacją? Chodzi o podłą :mysli: podłczenie CAN

Opublikowano

Kup sobie dobre 4 kapsułowe czujniki (malowane) zamontuj w miejscach zblizonych do oryginalnych, podłaczenia elektryczne zgodnie z instrukcją montażu czujnika i działać powinno bezproblemowo.

Ja w B6 montowałem czujniki META-SYSTEM (wtyczki miały logo VW/Audi) po poprawnym podłączeniu nie było zadnych problemów z instalacją elektryczną i szyną danych can.

Chyba ze idziesz na pełną ori instalację wtedy trzeba powęszczyć na allegro za kompletem

Opublikowano

ja wywęszyłem komplecik za 300 moduł/czujki/instalacje do czujek/uchwyt na biper/biper/ wiązka do bipera i kawałek całej wiązki... instalacja nie wygląda na dość trudna... jedynie przeraża mnie zabawa ze zderzakiem.... jak będę miał porobię fotki ..

Opublikowano
  • Autor

zakupy na allegro:) ?

Opublikowano

zakupy na allegro:) ?

znalazłem rozbitka.. i sprzedawali uszkodzony kompletny zderzak z czujnikami to zapytałem o resztę...

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

No to jak już będziesz po wszystkim to wrzuć opis do warsztatu i może to ogarnę a jakby co to później wpadnę do Ciebie jako Mastera i mi pomożesz? :wink4::good:

Też chcę się za to zabrać i na 99% pójdę w części ORI. :) Szukam czegoś ale trudno coś znaleźć. :kwasny:

[br]Dopisany: 11 Sierpień 2009, 22:27_________________________________________________mk4 zrobiłeś jakieś fotostory z rezania? :gwizdanie:

Opublikowano

jeszcze nie :disgust: kompletnie czasu nie miałem na to :angry: ale zderzak już jest u lakiernika wiec pewnie po nowym roku wezmę się za to :gwizdanie:

Opublikowano

Ja właśnie mam na oku zderzak z B6 w dobrej cenie z kompletnymi czujnikami (w kolorze mojej furki) i zastanawiam się czy go nie wziąść i zdemontować czujniki i później obyło by się bez lakierowania... Co o tym myślisz? Chyba będzie pasować wszystko? I Nie wiem co z modułem? Czy musi być w tym przypadku z B6 czy może być z B7? To chyba to samo? :mysli:

Opublikowano

Ja właśnie mam na oku zderzak z B6 w dobrej cenie z kompletnymi czujnikami (w kolorze mojej furki) i zastanawiam się czy go nie wziąść i zdemontować czujniki i później obyło by się bez lakierowania... Co o tym myślisz? Chyba będzie pasować wszystko? I Nie wiem co z modułem? Czy musi być w tym przypadku z B6 czy może być z B7? To chyba to samo? :mysli:

jak masz okazje w dobrej cenie w kolorze to już w ogóle się opłaca z modułem i wiązka... z moim to problemy bo kolor nie typowy "złoty" :disgust: (ETKA podaje, że to sa te same wiec spoko)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie czy moduł - sterownik 8Z0 919 283 będzie działał czy musi być z końcówką A? :mysli: Dzięki za odp.

akjam

Opublikowano

8Z0 919 283

to co ja kupowalem było na 8E0... z tego co etka pokazuje jest 8z0 jest dla B6 a to masz pewnie bez szyny can ...B7 czujniki parkowania już maja na canie