Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Czy jest sens pakować sie w niepotrzbne koszty??Prosze o rade.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,jak juz wspomniałem w kilku postach jestem szczesliwym posiadaczem b6 1.9 tdi 131 ps 2002.Samochód zakupiłem w maju z przebiegiem 190.000 km (przeed zakupem zadzwoniłem do ASO i sprawdzili mi po numerze VIN historie serwisową ,pracownik serwisu stwierdził że nie ma podstaw żeby stwierdzić ze licznik był kręcony,podpinałem równie pod oprogramowanie bosha i wszystko ok jest)zapytałem również o zmiane rozrządu,powiedziano mi że był wymieniany przy przebiegu 170.000 w grudniu 2007,jest tęz wbita z przodu tabliczka z tym samym przbiegiem i datą,która informuje o zmianie rozrządu.Po zrobieniu 4.000 km pojawił sie szum z okolić rozrządu.Z tego co czytałem mogą to byc pasek od alternatora ,klimy itp.Prosze o rade ,czy jak juz rozbierze mi mój mechanik cały przód czy wymienić wszystko dla swietego spokoju czy tylko usunąć usterke?

Opublikowano

Kolego , podstawową rzeczą po kupnie jest wymiana rozrządu.

Nie wierz w naklejki , tabliczki , potwierdzenie pana z asa bo jego to nic nie kosztuje.

Wymień i spokój na 90k

Opublikowano
  • Autor

Ok ,tez tak chyba zrobie,bede spokojnie spał :) ok ,teraz mi powiedzcie czy wymieniac paski i napinacze od alternatora?

Opublikowano

zależy w jakim stanie jest ten pasek wielorowkowy, napinacz i koło pasowe alternatora tzw. "wolne koło" ze sprzęgłem jednokierunkowym, jak mechanik zrzuci pasek wielorowkowy to sprawdźcie czy ten szum nadal występuje czy ustanie a jeśli ustanie to trzeba sprawdzić kręcąc ręką wszystkimi kołami pasowymi napędzanymi przez pasek wielorowkowy aby ustalić które szumi i tyle.

Opublikowano

wlasnie u mnie przyczyną szumów był napinacz paska wielorowkowego na wykończeniu do tego stopnia że przecierał pasek, po wymianie jest :good:

Opublikowano

wymienić bez gadania :)

ja kupiłem austo zprzebiegiem 249 kkm a pasek wymieniany był przy 224 kkm ale i tak wymieniałem zeby spac spokojnie

Opublikowano

U mnie też był problem z napinaczem, Dopiero przy wymianie rozrządu wyszło jaki był zużyty(oczywiście wymiana razem z rozrządem)