Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Prosze o opinie

Gość Zimny Chirurg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zimny Chirurg
Opublikowano

Witam

Mam mały lub wielki problem.

Silnik AJM

Juz pisze o co biega.

Gdy sie rozpędzam i wcisne gaz do dechy to tak jak by go coś przytkało i tak wolno sie rozpędza, a gdy trzymam na gazie tak do połowy to idzie jak głópi. Wręcz wspaniale. Ale wystarczy ze tylko dam troche więcej gazu to tak jak by go coś przytykało. Jak by mu czegoś brakowało. A jak wróce do połowy gazu to znowu jest ok.

Najbardziej odzuwalne jest to na niskich obrotach tak od 1500 do 2000 obr a powyzej 2000 obr jak wyjdzie z dziury to juz jak by prawie wcale.

Prawie ale wystepuje tylko ze mniej odzuwalne. Wiem ze zaraz będziecie pisali o logi ale dopiero w poniedziałek bede mógł zrobić.

Może ktoś juz sie z tym spodkał i wie co jest tego przyczyną. Jutro znieni filtr paliwa i zobacze czy coś to dało. Może wciskanie gazu w dziurze do dechy nic nie daje a wręcz go zamula jeszcze bardziej. Nie wiem co o tym myślec.

Dzieki wielkie za opinie i pozdrawiam

ZC

P.S.

Popisze jeszcze na innych forach, może ktoś miał podobne zjawisko.

Opublikowano

Po pierwsze uzupełnij profil lub podaj symbol silnika o którym piszesz. To z pewnością ułatwi diagnozę.

Opublikowano

Po pierwsze uzupełnij profil lub podaj symbol silnika o którym piszesz. To z pewnością ułatwi diagnozę.

przeciez podal - AJM

Opublikowano

sprawdź przepływke!!! miałem podobny problem ze auto powyżej 2500 obrotów zbierał sie jak polonez a prędkość max to 150km/h cze