Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Wyciek znad filtra paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przy wlaczonym silniku az "tryska" znad filtra paliwa. Filtr wymieniany 2 dni temu (dokrecony dobrze).

Powiedzcie mi fachowcy jak sie nazywa ta czesc ktora znajduje sie na filtrze paliwa- ?

Z niej wychodza 2 przewody, jaki jest orientacyjny koszt wymiany czegos takiego?

wrzucam fotke, w miejscu zacznaczonym mam wyciek.

wyciek.jpg

Opublikowano

Czemu on taki zdezelowany, do wymiany filtra nie trzeba zciągać przewodów.

Miałem podobny problem i okazało się że uszczelka od starego filtra przylepiłam się po spodem i jak założyłem nowy to mi tak samo tryskało paliwo na wszystkie strony - może u ciebie jest tak samo?

Opublikowano
  • Autor

tylko ze u mnie tryska dokladnie z tego nagwintowanego miejsca. Tak jakby bylo ono przetarte. Z reszta widac w jakim stanie jest owa czesc. Cos czuje ze mechanik ktory ostatnio wymienial mi filtr troche sie zbyt mocno silowal i uszkodzil.

Ponawiam pytanko: jak sie nazywa ta cala czesc?

Opublikowano

Jeżeli chodzi i tą okrągłą czarną część jest to chłodnica paliwa. Uszczelka musi być bo potem są kłopoty ze szczelnością.

Ta się odkręca tym dużym imbusem i u mnie zeszło leciutko także tutaj musiało być rezanie..

Opublikowano

Jak robił Ci to mechanik to pewnie coś rozwalił i nic nie rób tylko wal do niego i pokaż mu co narobił i niech on sie martwi a nie Ty.

Pozdro

ZC

Opublikowano
  • Autor

chodzi o to ze ten mechanik znajduje sie daleko ode mnie (ok.450km). W takim stanie gdzie paliwo sie leje na silnik, skrzynie nie ma sensu go odwiedzac.

Przyznal ze mogl cos uszkodzic, poradzil abym sprobowal skleic ta nieszczelnosc klejem 2-skladnikowym. Tak mysle na ile to rozwiazanie starczy, chcialem sie zorientowac czy nie lepiej byloby wymienic ta cala "chlodnice paliwa". Gdzie moge ja dostac? tylko ASO

Opublikowano

Może coś pomoże:

6801113a297b6a89m.jpg

Jesteś pewny, że to wycieka paliwo? Może cieknie płyn chłodzący? ( nie ubywa go ?)

Opublikowano
  • Autor

na 100% jest to paliwo. Plynu nie ubylo. Wycieka dokladnie z czesci nr. 13 ze srodkowego "rowka" :mysli:

Opublikowano

Może jest zwyczajnie niedokręcone, spróbuj tym dużym imbusem dokręcić, lub zobacz czy w ogóle pod śrubą jest ten oring.

Na zdjęciu wygląda to tak jakby "mechanik" nie dysponował dużym imbusem i odkręcał to jakoś magicznie i dlatego jest takie pogniecione...

Ten imbus jest do dostania pojedynczo w castoramie.

Opublikowano
  • Autor

wszystko sprawdzone, dokrecone i dalej cieknie. Wyglada to na uszkodzenie mechaniczne, zakleilem to klejem 2-skladnikowym. Jutro sie okaze na ile to pomoze i czy wytrzyma kilka dni zanim wybiore sie ponownie do "mojego" mechanika.