Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFB] Mały dylemat do rozmiaru opon i prośba o porade

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam mały dylemat co do wielkosci opon a mianowicie. jestem swiezo po zakupie felg 18" ktore trafilem w bardzo okazyjnej cenie. problem polega na tym ze sa na nich naciagniete opony 215/35 w ilosci 4 szt. oponki maja 4 miesiace i sa w super stanie. jedna z nich jest najechana bokiem na cos ostrego i dosc mocno przecieta brak mozliwosci naprawy.

przechodzac do sedna sprawy. najlepsza opcja było by dla mnie zalozenie opon 235/40 na caly komplet jednak mocno zastanawiam sie czy kupic 1 szt 215/35 czy zwalic wszystkie gumy i zalozyc 235/40 wtedy koszt kompletu znacznie by wzrosł.

troche przeraza mnie wysokosc 35 - doradzcie

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy, to ja bym założył trochę większe, czyli 225/40 lub 235/40.

Komfort Ci się o niebo polepszy w porównaniu do tego, co masz teraz :good:, bo na 225/40 trzepie już bardzo na dziurawych i nierównych drogach.

Koszt na pewno większy, więc jeśli jeśli masz ograniczony budżet, to dokup sobie 1 szt, a jeśli nie, to kup cały kpl tych co napisałem, a obecne 3 szt. sprzedaj :good:

Opublikowano

Odpowiedz sobie na pytanie czy najważniejszy dla Ciebie jest komfort. Jak założysz 235/40 to napewno będzie bardziej miękko i nie będziesz musiał tak na dziury uważać. Z kolei 215/35 pozwala jeździć bardziej twardo i auto się dobrze trzyma. Dodatkowo wygląd 18" z takimi oponami jest :kox: Wrzuć fotki jak możesz :naughty: