Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Tuleja tylnej belki - ściągacz prasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam jakiegoś wzoru aby dorobić sobie taki ściągacz-praskę może ktoś posiada jakiś wzornik-rysunek abym mógł takie coś dorobic?

Opublikowano

sam robilem takis ciagacz a wymiary itp wziolem z tuleji ktora wczesniej kupilem ,czyli zmiesz jaka asrednice ma tuleja i wez okolo 1cm wieksza rure dlugosc rury okolo 4 cm ma byc dluzsza niz tuleja jeden koniec rury trzeba zaspawac jakals gruba blacha lub cos takiego i na srodku przewiercic dziure,musisz kupic srube jakols wzmacniana nie pamietam jaki rozmiar jest ale musi przechodzic swobodnie przez tujele i dosyc duza podkladke ja skozystalem z podkladki od kosiarki mocowanie noza i sciagacz gotowy, przy wyciskaniu tulejki bedziesz musial obciac kolniesz tuleji bo jest szerszy od samej tuleji i nie wejdzie Ci w rure a przy wciskaniu niema juz tego problemu,jak dam rade to podam Ci jutro szczegulowe wymiary rury itp.

Opublikowano

jaka ja wymieniałem tą tuleję to wziąłem rurkę (50mm) przystawiłem do tulei tak by dziubek wszedł do środka i młotkiem 3 kilowym zacząłem się bawić.

Jednak z tym nie można się bawić. Wybiłem tą tuleje dopiero wtedy gdy się na nią wkurzyłem. Wtedy wystarczyły 3 puknięcia...

Ostrożnym trzeba być przy wpychaniu jej ja zrobiłem do tego przyrząd.

płaskownik zgięty w literę c i śruba z długim gwintem oraz nakrętka koniecznie z podkładką która wspiera się na zgiętym płaskowniku. Takim sposobem wmontowałem tuleję w 15 minut.

Wszystko wykonywane z kanału. Bez niego nie wyobrażam sobie tej roboty.

Opublikowano

sorki ze tak dlugo ale nie mialek kiedy zajerzec do garazu wieczorem Ci p[odam wymiary

Opublikowano

6d0832f2b5cbee23m.jpg

oto fotka przyrządu który zrobiłem do beziwazyjnego włożenia tulei.

Trzeba wiedzieć że nowej tulei nie wolno wbijać młotkiem bo się rozleci.

trzeba ją równomiernie wciskać w otwór belki, a wcześnie dobrze posmarować mydłem...

Tuleja w przyrządzie była nawleczona na śrubę, podkładka dociskała ją od tyłu a druga podkładka oparta na ceowniku była podkładką dla nakrętek ściskających. W miarę jak tuleja wchodziła w belkę to dokładałem nakrętki (na śrubie jest krótki gwint a nie mam takiej narzynki)

Opublikowano
  • Autor

A wiec wymienione zastosowałem sciagacz z kilkoma tulejami i długą sruba 12 tką poszło bez problemów dzieki za pomoc!