Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Tuleja tylnej belki - ściągacz prasa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam jakiegoś wzoru aby dorobić sobie taki ściągacz-praskę może ktoś posiada jakiś wzornik-rysunek abym mógł takie coś dorobic?

Opublikowano

sam robilem takis ciagacz a wymiary itp wziolem z tuleji ktora wczesniej kupilem ,czyli zmiesz jaka asrednice ma tuleja i wez okolo 1cm wieksza rure dlugosc rury okolo 4 cm ma byc dluzsza niz tuleja jeden koniec rury trzeba zaspawac jakals gruba blacha lub cos takiego i na srodku przewiercic dziure,musisz kupic srube jakols wzmacniana nie pamietam jaki rozmiar jest ale musi przechodzic swobodnie przez tujele i dosyc duza podkladke ja skozystalem z podkladki od kosiarki mocowanie noza i sciagacz gotowy, przy wyciskaniu tulejki bedziesz musial obciac kolniesz tuleji bo jest szerszy od samej tuleji i nie wejdzie Ci w rure a przy wciskaniu niema juz tego problemu,jak dam rade to podam Ci jutro szczegulowe wymiary rury itp.

Opublikowano
  • Autor

ok to czekam!

Opublikowano

jaka ja wymieniałem tą tuleję to wziąłem rurkę (50mm) przystawiłem do tulei tak by dziubek wszedł do środka i młotkiem 3 kilowym zacząłem się bawić.

Jednak z tym nie można się bawić. Wybiłem tą tuleje dopiero wtedy gdy się na nią wkurzyłem. Wtedy wystarczyły 3 puknięcia...

Ostrożnym trzeba być przy wpychaniu jej ja zrobiłem do tego przyrząd.

płaskownik zgięty w literę c i śruba z długim gwintem oraz nakrętka koniecznie z podkładką która wspiera się na zgiętym płaskowniku. Takim sposobem wmontowałem tuleję w 15 minut.

Wszystko wykonywane z kanału. Bez niego nie wyobrażam sobie tej roboty.

Opublikowano

sorki ze tak dlugo ale nie mialek kiedy zajerzec do garazu wieczorem Ci p[odam wymiary

Opublikowano

6d0832f2b5cbee23m.jpg

oto fotka przyrządu który zrobiłem do beziwazyjnego włożenia tulei.

Trzeba wiedzieć że nowej tulei nie wolno wbijać młotkiem bo się rozleci.

trzeba ją równomiernie wciskać w otwór belki, a wcześnie dobrze posmarować mydłem...

Tuleja w przyrządzie była nawleczona na śrubę, podkładka dociskała ją od tyłu a druga podkładka oparta na ceowniku była podkładką dla nakrętek ściskających. W miarę jak tuleja wchodziła w belkę to dokładałem nakrętki (na śrubie jest krótki gwint a nie mam takiej narzynki)

Opublikowano
  • Autor

A wiec wymienione zastosowałem sciagacz z kilkoma tulejami i długą sruba 12 tką poszło bez problemów dzieki za pomoc!