Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Chip a głośniejsza praca silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio mechanik zmienił mi soft w A4 b6 avf (seria 130km). Teoretycznie moc zwiększona o 20%. Generalnie zwiększenie mocy jest jak najbardziej odczuwalne, do tego zmniejszone spalanie - wszystko super. Martwi mnie jednak zwiększona głośność pracy silnika. Co może być przyczyną??? Jak ewentualnie temu zaradzić??? Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

Opublikowano

Nie pomogę za wiele ale zaraz po zmianie programu przez Rogalotti-ego na 170KM też wydawało mi się że silnik głośniej pracuje ... :no: po paru tygodniach wszystko wruciło do normy ( osłuchałem się ) :naughty: teraz nic mi nie przeszkadza przyzwyczaiłem się ( nic nie robiłem ) :good: Pzdr PIXI :) p.s nie wiem kto Ci wgrał program ....

Opublikowano

Witam, ostatnio mechanik zmienił mi soft w A4 b6 avf (seria 130km). Teoretycznie moc zwiększona o 20%. Generalnie zwiększenie mocy jest jak najbardziej odczuwalne, do tego zmniejszone spalanie - wszystko super. Martwi mnie jednak zwiększona głośność pracy silnika. Co może być przyczyną??? Jak ewentualnie temu zaradzić??? Proszę o pomoc. Z góry dzięki.

widze że nasi mechanicy rozwijają się....softy zmieniają....co to za magik ten twój tuner-mechanik???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema powiedz mi jaki masz przebieg w swoim ? mam ten sam silniczek, ten sam model, tylko 180 tys km, przyjechałem nim z niemiec i tak samo chce mu zmienić program jak tobie fura chodzi teraz po chipie ?

Opublikowano
  • Autor

Witam, ja mam już 242 tyś km. i co miesiąc dochodzi dobre 5-6 tyś. Auto po sofcie zachowuje się dużo lepiej. Generalnie polecam. Przejechałem na nowym sofcie ok. 10tyś i póki co nic się nie dzieje. Spalanie nawet o 0,3l/100km mniejsze. Co do głośniejszej pracy silnika to już się przyzwyczaiłem. Chyba tak musi być. Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, ja mam już 242 tyś km. i co miesiąc dochodzi dobre 5-6 tyś. Auto po sofcie zachowuje się dużo lepiej. Generalnie polecam. Przejechałem na nowym sofcie ok. 10tyś i póki co nic się nie dzieje. Spalanie nawet o 0,3l/100km mniejsze. Co do głośniejszej pracy silnika to już się przyzwyczaiłem. Chyba tak musi być. Pozdrawiam

M_jany a nie mówiłem że się przyzwyczaisz do niby głośniejszej pracy silnika :)