Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5 1.9 TDi AFN] Przy Hamowaniu ze 120 Trzesie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie.. Przy hamowaniu od 80 do 120km\h autko trzęsie sie... Co moze byc tego przyczyna :a4fan:

Opublikowano

Mogą byc tarcze krzywe albo cos z zawieszeniem. W moim poprzednim aucie (opela omega) mialem tak samo nikt nie widzial co jest grane na trzepaki brali sprawdzałem w 2 stacjach i wkońcu przypadkowo mechanik przy ustawianiu zbieżności zauważył że tuleje na wachaczach wyrabane. Wymienili i wszystko git. W A4 troche bardziej jest rozbudowane zawieszenie ale może być wina jakiejś gumy.

Opublikowano
  • Autor

ok juz mniej wiecej bede wiedzial w czym kaman.. Pozdrwiam i dzieki :a4fan::quattro:

Opublikowano

wywazenie kol tez sprawdz.

Opublikowano
  • Autor

oo Kolejna Fajna Rada.. Dzieki Chlopaki myslalem ze juz nikt sie tym tematem nie zajmie pozdrawiam :):a4fan::audi::quattro:

Opublikowano

przypomnialo mi sie - u mojego ojca w aucie tez telepalo swego czasu, pomogla wymiana klockow (byly juz bardzo mocno zuzyte). poza tym sprawdz od razu luzy na piastach.

Opublikowano
  • Autor

Z hamulcami to raczej nie bo by komputer pokazal chyba ze jeszcze nie dotarly klocki do minimum.. Piasty mówisz ok we wtroek sie zabieram za to bo mam wolne pozdr :a4fan:

Opublikowano
wywazenie kol tez sprawdz.

O wyważeniu kół nie pisałem nawet bo to oczywista sprawa i powinna być sprawdzona jako pierwsza. Łożyska też mogą być przyczyną tych klopotów, najlepiej podejść z boku do kół przednich i poszarpać je może są luzy. Nie wiem czy w A4 można skasować luzy łożysk przednich bo nie miałem z nimi jeszcze problemu. Tylne można napewno regulować i mozna zrobić to samemu, prosta sprawa.