Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Bardzo głośno w czasie jazdy - czy to tak ma być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam wrażenie jak by turbina przeładowywała poniżej tych 2800 obr. aż w końcu N75 ją reguluje po przekroczeniu tych obrotów :mysli:

Hehe. Dobre.

Wydaje mi sie ze jakies łożysko ma juz dosyć w skrzyni i mówi o tym dobitnie w danym zakresie obrotów. Częsta przypadłość.

Najlepiej jak byś pojechał do sprawnej ekipy co maja doswiadczenie w automatach i niech diagnozuja.

Ale najpierw musisz wyeliminować inne wady takie jak poduszki, wydech, silnik, bo inaczej mozna sobie gdybać i wymieniać wszystko na nowe. Turbine zostaw w spokoju.

Pozdro

ZC[br]Dopisany: 04 Październik 2009, 11:29_________________________________________________

po 220 tyś to chyba katalizator może być zapchany. Plecionkę trzeba jak rozumiem wyciąć, potem dospawać .

Kolejny chyba problem to będzie odpowiednio ją zgrać z katalizatorem i silnikiem. To chyba wyzwanie dla fachowca.

I ile taka operacja kosztuje i czy lepiej nie wymienić w tym przypadku kompletu?

Jak masz 220 tyś a mało prawdopodobne ze tyle masz i masz kata to w 1 kolejności wywal kata bo pewnie jest tak zawalony ze szkoda słów. Wstawa tam kawałek rury i masz przynajmniej ten problem z głowy. I turbina wkońcu oddychnie.

A kata jeszcze dobrze sprzedasz,

Pozdro

ZC

Opublikowano
  • Autor

Wymienię plecionkę i zobaczę katalizator.Zobaczymy w jakim jest stanie. Nie sprzedam nikomu badziewia bo sam nie chcę kupować szrotu a poza tym MIEĆ AUDI TO ZOBOWIĄZUJE.

Nienawidzę oszustów i krętaczy.

Opublikowano

Nie jestem zwolennikiem poprawiania konstruktorów. Pewnie masz racje ale ja lubię orginał

No to będziesz za chwile szukał nowej turbawki. Jak nie wywalisz lub nie wymienisz na nowy kat. A kata sprzedasz za dobre pieniadze bo odzyskują platyne a nie wkładaja do innego wozu.

No chyba ze kupisz nową plecionke i nowy kat jak tak lubisz nieć oryginał. Tylko tez pamietaj ze inżynierowie tez popełniają błędy a sam wiem o tym bo sam nim jestem.

Pozdro

ZC

Opublikowano

Wymienię plecionkę i zobaczę katalizator.Zobaczymy w jakim jest stanie. Nie sprzedam nikomu badziewia bo sam nie chcę kupować szrotu a poza tym MIEĆ AUDI TO ZOBOWIĄZUJE.

Nienawidzę oszustów i krętaczy.

Szukaj złącza elastycznego firmy Fischer z podwójnym oplotem http://www.fa1.pl/produkty.php?opis=16. Nie kupuj taniochy znajomy który wspawał kilka takich plecionek mówił, że użytkownicy po jakimś czasie byli u niego z kolejna plecionką ponieważ poprzednia kupiona po okazyjnej cenie nie wytrzymała. Ponadto doradził mi aby nie wspawywać plecionki migomatem a tig-iem który lepiej nadaje się do jej wspawania i spaw nie rdzewieje.

Opublikowano
  • Autor

Bardzo dziękuję za rady. Poszukam tej plecionki a co do katalizatora hm, pewnie masz racje - zobaczymy.

Jeszcze jedno ile ta cala operacja kosztuje ?