Doman13 Opublikowano 3 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2007 W mojej niuni popsuł sie pedał gazu tzn. oderwała sie plastikowy pedał pod którym jest sprężyna co go lekko odchyla... Został mi tylko ten metalowy element na które nałożone jest całe plastikowe ustrojstwo. Jeżdzić sie da ale z tej sprężyny wystaje sprężysty drut i denerwuje bardzo. Teraz pytania Czy da rade wymienić tylko ten platikowy koniec pedału czy też trzeba rozbierać cały kokpit i wymieniać cały pedał (metal i plastik) Czy z wymianą jest dużo roboty i czy można to zrobić u siebie w garażu czy też specjalista sie kłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mixtur Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Dołączam się do pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychzz Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 nikt jeszcze tego nie rozbierał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi900819 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 Chodzi o coś takiego :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychzz Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 no właśnie tylko czy ten pedał już ktoś wymieniał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi900819 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 nie wiem czy samą nakładkę można gdzieś kupić.... (osobiście nie wymieniałem)[br]Dopisany: 21 Luty 2009, 22:06_________________________________________________Poszukaj może na jakimś szrocie znajdziesz, bo czy da się to wymienić to nie wiem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychzz Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 w aso to można kupić tę nakładkę ale z całym pedałem - więc pytanie jak powyżej czy dużo roboty przy jego wymianie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomassek Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam mi też oderwał pedał gazu w Audi A6 automat też szuałem nakładki plastikowej ciężko było znależć więc postanowiłem napeawić sam posmarowałem plastikową nakładkę sylikonem ułożyłem pod właściwym kontem i trzyma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychzz Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 no wiesz ... fajnie że se naprawiłeś to ale nam raczej chodzi o coś bardziej wyrafinowanego (jakbyśmy myśleli o klejeniu to byśmy się pytali o klej a nie o wymianę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi900819 Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 W sumie jak ktoś ma lekką nogę to i klej wystarczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBoss Opublikowano 11 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 w internecie znalazlem tylko opis wymiany w A80 B4. Nie wiem jak to sie ma do A4, byc moze cala procedura jest bardz podobna. Opis: http://audi.pacula.eu/wymiana-pedalu-gazu/ Sam mam taki sam problem, kilka dni temu ulamal mi sie ten plastik i trzeba to profesjonalnie naprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andegrand Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 w dziale sam naprawiam jest opisane chyba na zawias ktoś robił o ile dobrze pamiętam [br]Dopisany: 09 Styczeń 2012, 15:07_________________________________________________ w dziale sam naprawiam jest opisane chyba na zawias ktoś robił o ile dobrze pamiętam http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=78347.0;highlight=naprawa+peda%B3+gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Właśnie ten pedał ma taką budowę, że ratuje Nas tylko wkręcenie na chama zawiasu. A pedał gazu TDI b4 == b5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi