Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 ALL] Brak świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Panowie szukam pomocy. Kupilem auto ktore odpalalo tylko na 5 sek. Po zresetowaniu komputera Ecu i zgrania kluczyka silnik odpala ale wystapil problem ze swiatlami .Brak postojowych , mijania , drogowych , kieronkowskazow ,awaryjnych i wycieraczek. Pozatym po jakichs 5 min od uruchomienia silnika przednie i tynie swiatla poztojowe zaczynaja mrugac az do wyczerpania pradu. Warsztat ktoey resetoal ecu powiedzia ze najlepiej wymienic go na nowy bo jest jakis blad.

Czy mozecie mi jakos pomoc?

dzieki z gory

Opublikowano

witam

mialem A6 i problem wystepowale nie w ecu lecz w stacyjce jak za bardzo ja przekrecilem przy odpalaniu do konac to nie dzialaly swiatla , wycieraczki i kierunki , wystarczylo lekko kluczyk cofnac tak jakbys gasil autko ale doslownie 1- 2 mm , i wracal wszytsko do normy, ps poszukaj o wymianie stacyjki wczoraj widzialem takie watek

Opublikowano
Brak postojowych , mijania , drogowych , kieronkowskazow ,awaryjnych i wycieraczek

Za dostarczenie do tych odbiorników prądu oraz sterowanie nimi odpowiada moduł centralnej elektryki.

Stawiam ze właśnie ten moduł moze byc uwalony. Sprawdź VAGiem (Grupa 9) czy sie diagnozuje i czy jest z nim wszystko OK

Opublikowano

Witam .

A wiec wymienilem sterownik centralnej elektryki bo moj byl zalany calkowicie woda. Pojawil sie natomiast nastepny problem. Sterownik mial nr 8E0 270 970 a ja wsawilem z koncowka,, F ,,. Wedlug Etki to zamiennikami moga byc z A lub D. Niby nic takiego bo jest nowszy bo z 04 r roku ale po wlozeniu kluczyka do stacyjki i przekreceniu zapalaja sie swiatla postojowe oraz nie mozna wlaczyc swiatel dlugich.Mozna nimi mrugnac ale nie wlaczyc.

Czy mozna to jakos przeprogramowac? [br]Dopisany: 12 Październik 2009, 22:52_________________________________________________Wymienilem modul na nr jak wczesniej oryginalny i wszystko dziala tak jak powinno. Przyczyna zalania go bylo niepoprawnie zalozona obudowa komputera i polamane uchwyty przez co woda z podszybia dostawala sie do srodka .....

Dziekuje za pomoc

Opublikowano

nieźle,jeszcze sie mi nietrafił zadbany ładny angol tam traktuja auta jak śmieci chyba, zawsze syf zawsze cos niezrobione tak jak powinno, tam niema mechanikow