Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] podsufitka avant - będzie pasowała po liftowa do wersji przedliftowej ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hejka,

tak jak w temacie: czy bawił się już ktoś przekładką podsufitki. Chciałbym założyć podsufitkę z wersji poliftowej do mojej furki, która jest jeszcze przedliftową (avant). Zastanawiam się czy wszystko by pasowało czy trzeba coś rezać, dziurawić itp. :mysli:

Opublikowano

jak kupisz kpl. z lampkami to powinna pasować

Opublikowano
  • Autor

od dzięki za podpowiedź - napisz jeszcze proszę czy na pewno będzie pasować czy nie jest to pewne na 100%

Opublikowano

jak kupisz kpl. z lampkami to powinna pasować

i słupki przednie :good:
Opublikowano

Witam

Przerabiałem temat w sedanie i w avancie.

W sedanie jest łatwiej.

Generalnie trzeba powymieniać wraz z podsufitką wszystkie słupki. Liftowa podsufitka jest osadzona "dalej" od dachu i dlatego wszystkie słupki są bardziej wypukłe.

Pierwszy problem pojawia sie przy montażu rączek. W lifcie zastosowano pomiędzy rączkami a karoserią dystanse z aluminium (należy je kupić razem z rączkami).Ale same dystanse to nie problem. Problem leży w zamocowaniu ich. W starej A4 rączki były przykręcone krótkimi blachowkrętami. W lifcie są znacznie dłuższe śruby imbusowe o normalnym gwincie i o wytrzymałości 8.8. Można tam wkręcić długie blachowkręty (ja tak zrobiłem) ale wytrzymałość takiej rączki juz nie będzie taka jak w oryginale.

Kolejny problem to zamocowanie tylnych słupków (sedan) - ciężko wchodzą, chyba że wymienimy tylną półkę.

W avancie nie pasują uchwyty na siatkę pionową. Przy odrobinie "kombinacji" da się to jednak zamontować ale te tylne służą raczej jako ozdoba niż uchwyt :confused4:

I jeszcze jeden mały zgrzyt. W avancie lampka bagażnika zapala się po podaniu "plusa" a w starej A4 "minusa". To akurat jest żaden problem, bo wystarczy zastosować zwykły przekaźnik i juz wszystko działa oki :wink4:

Pomimo tych wszystkich problemów, zachęcam wszystkich do wymiany podsufitki, bo przede wszystkim zyskujemy więcej oświetlenia w środku a także podświetlane przyciski wszystkich lampek.

Opublikowano
  • Autor

dzięki ArtJG za bardzo pomocne informacje :good:

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam.

Odgrzeje temat bo niechcę zakładać nowego postu.Wymieniam podsufitkę na poliftową i zmieniam również lampkę podsufitki.Czy kostki są takie same lampki z przedlifta do polifta??Dodam, że w polifotwej lampce mam diody podświetlające.