Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

lampy valeo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanko czy w lampach valeo -soczewkowych mozna ustawic osobno swiatla ze soczewki do swiatel dlugich bo za piernika niemoge wyregulowac.a problem polega natym ze swiatla dlugie budza wiewiurki lecz gdy obnize je i zmienie na krutkie to widze tylko zderzak. pomocy,bo robi sie denerwujaco :twisted:

Opublikowano

hehe - mam ten sam problem.

Ale o ile krótkie (soczewki) sa prawidłowo ustawione na 25-30 metrów to długie świecą dobrze.

Z tego co widziałem to nie ma mozliwości regulacji ich osobno (no chyba że mocowanie całego zespołu soczewki sie zmieni.

Opublikowano
  • Autor

a prubowales ustawic,bo ja wiele opcji z ta dlugoscia prubowalem,i niewiem co dalej fakt ze na dlugich malo sie lata :cry:

Opublikowano

próbowałem - ja moje lampy oglądałem bardzo dokładnie bo czyściłem lustra.

Nie da się osobno regulować długich i krótkich - oba siedzą na jednej "płycie" która jest regulowana (ręcznie i elektrycznie)

Wg mnie dłufie świecące daleko to celowe bo w tych lampach na długich świecą oba światła (krótkie i długie) więc długie doświetlają po prostu dalsze partie drogi.

Ustawienie krótkich przepisowe daje to że świecą dobrze, natomiast

ustawienie krótkich dalej na 30-40metrów daje że długie walą po czubkach drzew. Oprócz robienia jakiś podkładek pod mocowanie soczewki ( są 3 mocowania- nie wiem czy są w punktach pod które podłożenie czegoś spowoduje podniesienie wiązki światła) nie widzę możliwości zbliżenia krótkich i długich w zasięgu.

Opublikowano
  • Autor

no a myslalem ze tylko ja mam ten problem :wink:

Opublikowano

:) - ja mam jeszcze problem że moja soczewa z przodu jest brudna.

Dojście żadne a świeci tak sobie przez to ;).

teraz jeszcze wpadłem na rozwiązanie że jak dłuższa trasa to mozna długie zroibć niżej elektryczna regulacją a na śmiganie na krótkich przestawić je wyżej;)

Opublikowano
  • Autor

ja tez mialem mysli ze soczewka jest brudna,a wystarczylo podgiac zarowke no wiesz kolnierzyk blaszany od dolu i odrazu lepiej.pierw wiazka swiatla na kloszu byla rozmazana a teraz jest cos w stylu znaczka batmana, mozesz sprubowac .daj znac jak pokombinujesz :smile:

Opublikowano

u mnie jest mniej więcej batman tylko nieostry ;) - trochę klosz wyczyściłem od środka - lepiej świeci; soczewkę co nieco - bo dojść się nie da. Z żarówką zobaczę choć już 2 komplet mam ;) a mocowanie na zgięte nie wygląda.