Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Drgający prawy bi-xenon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem dlatego pisze. Mianowicie mam problem zamontowałem do mojego auta ori bi-xenony(używane), wszystko świeci bardzo ładnie ale mam problem, w czasie jazdy na równej drodze lub podczas postoju na światłach itp wszystko ok ale jak jade np: po płytach to widac szczególnie w nocy że światło rzucane z prawej lampy drży, sprawdzałem mocowanie lampy oraz spasowanie ze zderzakiem ale nic złego nie zauważyłem. Możliwe żeby soczewka lub żarnik w środku miał jakiś luuz a jeżeli tak to jak to naprawic lub sprawdzic ??

Opublikowano

Witam! Szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem dlatego pisze. Mianowicie mam problem zamontowałem do mojego auta ori bi-xenony(używane), wszystko świeci bardzo ładnie ale mam problem, w czasie jazdy na równej drodze lub podczas postoju na światłach itp wszystko ok ale jak jade np: po płytach to widac szczególnie w nocy że światło rzucane z prawej lampy drży, sprawdzałem mocowanie lampy oraz spasowanie ze zderzakiem ale nic złego nie zauważyłem. Możliwe żeby soczewka lub żarnik w środku miał jakiś luuz a jeżeli tak to jak to naprawic lub sprawdzic ??

napewno nie jest to mruganie ? czyli kończy się żarnik ?

Opublikowano
  • Autor

Na 100% nie , to się dzieje tylko na dziurach i płytowych drogach tam gdzie karoseria auta wpada w różnego rodzaju drgawki, wówczas drży mi prawa lampa lub światło przez nią rzucane.

Opublikowano

Na 100% nie , to się dzieje tylko na dziurach i płytowych drogach tam gdzie karoseria auta wpada w różnego rodzaju drgawki, wówczas drży mi prawa lampa lub światło przez nią rzucane.

być moze lampa jest źle zamocowana :cool1:

Opublikowano
  • Autor

W przyszłym tygodniu zdejmę jeszcze raz cały przód auta i wyjmę lampę, popatrzę może cos mechanicy podczas instalowania xenonów źle zamontowali .... ale czy jest możliwością żeby soczewka lub żarnik w lampie miał jakieś luzy itp ??

Opublikowano

przyłączam sie do tematu,u mnie tez widze oznaki drgającego prawego bi-xenonu, lecz u mnie te drgania sa niewielkie, widoczne gdy podjedzie sie w nocy do sciany... bi-xen rowniez dokladany uzywka z allegro.

Kolego sprawdz czy Twoja lampa nie byla uszkodzona wczesniej, czy nie jest klejona ? moze miala nieciekawa przeszlosc i soczewka ma jakies luzy... na dniach bede zmienial swoja lampe, kupujący mi wymienil na inna, poniewaz w aukcji nie bylo opisane ze byla uszkodzona a pozniej klejona a ja sie tego dopatrzylem... nowa lampke mam juz u siebie teraz trzeba bedzie znalezc chwile czasu na przelozenie, zobaczymy czy to rozwiaze problem. pozdrawiam !