Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Temperatura chłodzenia wariuje-co może być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, zakupilem niedawno bryczke, i nie wiem co moze sie dziac nie tak, mianowicie wskaznik temperatury czasami nie dziala a czasami dziala, po miescie pokazuje 90 stopni a czasem spadnie na maxa w dół ( do pozycji jaka jest na wyłączonym silniku) a po jakims czasie pokazuje normalnie. Podczas jazdy w trasie temperatura przewaznie opada do 78-79 stopni celsjusza, a po miescie przewaznie 90 stopni. Wczoraj bujalem sie troszke po lesie z predkosciami ok.2-5km na godzine czyli prawie stalem w miejscu a czujnik pokazal mi 100 stopni celsjisza!!!!!!! :kwasny:

nie zauwazylem tez aby wlaczyl sie dodatkowy wentylator...

OD CZEGO zacząć sprawdzanie? wydaje mi sie ze temperatura nie powinna przekroczyc 90 stopni??? no i nie powinna spadac w trasie ...

Opublikowano

...sprawdź czujnik temperatury i wymien profilaktycznie termostat. Następnym razem użyj opcji szukaj. Pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

a gdzie ten czujnik jest? i jak go sprawdzic?

Opublikowano

Podjedź któregoś dnia na parking pod krzyżem to Ci pokażę gdzie ten czujnik i jak będzie trzeba to podłączy się VAGa.

Opublikowano
  • Autor

Podjedź któregoś dnia na parking pod krzyżem to Ci pokażę gdzie ten czujnik i jak będzie trzeba to podłączy się VAGa.

ktory parking i ktory krzyz...aaaaa, chodzi o ten krzyz przy biedronce? a co ty tam caly czas urzędujesz? jutro czyli w niedziele moge podjechac bo dzis mnie nie ma.Jezeli ci pasuje to napisz kiedy i gdzie, godzina.POZDRO

Opublikowano

ktory parking i ktory krzyz...aaaaa, chodzi o ten krzyz przy biedronce? a co ty tam caly czas urzędujesz? jutro czyli w niedziele moge podjechac bo dzis mnie nie ma.Jezeli ci pasuje to napisz kiedy i gdzie, godzina.POZDRO

Napewno caly czas siedzi na parkingu pod krzyzem :polew:

I tak bedziesz musial wymienic i termostat i czujnik wiec po co sprawdzac. Czujnik czesto u szybko pada. Koszt nie jest jakis kosmiczny. Jak nie wymieniales wczesniej to profilaktycznie to zrob :good:

Opublikowano

Sprawdź wiadomości na priv.

Opublikowano

A podpowiedzcie mi Panowie taką jedną rzecz... Odpalam silnik temperatura wskakuje mi na 100*C Chwile pochodzi i stabilizuje sie na 90*C.

Wymieniłem termostat i czujnik temperatury silnika. Jednak błędu nie wykasowałem przez VAG może to być przyczyną?