Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] mam problem z KLIMĄ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kupiłem A4 z niemiec lekko uderzony z przodu poszły chłodnice pas przedni maska lampy reszta ok auto oprócz NAPINACZA OD KLIMATYZACJI został jego mały fragment i nie wiadomo jak on wygląda bo KLIMATYZACJA była dokładana w niemczech (manualna) i oryginał który wychodzi w standardzie jest inny Chłodnica była węrzsza od standardowej ale jakoś założyłem od standardowej i pasi ale napinacz standardowy nie bo ma inne mocowanie niż w standardzie .Czy jest jakiś katalog części dokładanych do A4? Bo chciałbym taki napinacz zamówic ale nie wiem gdzie i nie znam symboli mam tylko symbole podstawy sprężarki klimy tam gdzie ten fragment napnacza był przykręcony:2017-016....I symbol sprężarki klimy :488-45121 SAE J639 TAMA MFG made in japan.... Pomocy....

:a4fan:

Obraz022.jpg

[ Komentarz dodany przez: wojtas-audi: 07-05-2007, 17:25 ]

Zapraszam do przeczytania REGULAMINU

Opublikowano

napinacz musisz stworzyc sobie sam :biggrin: do dokładek trudno coś dobrac tak naprwde bo wiekszosc klim robią Włosi. :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

Witam Iceman i tu jest problem jeden napinacz dorobiłem pasek się kręcił na kołach było ok ,już miałem jechać napełnić klimę i przed garażem stuk puk i silnik zgasł :eek: patrze pod maską a pasek od klimy wszedł za koło pasowe wału korbowego i wkręcił się w kółko rozrządu efekt był taki 8zaworów do wymiany,plantowanie głowicy,uszczelka pod głowicę + moja robota :frown: Zmieniło się napięcie paska(wyciągnoł) się trochę i finał,ajeździłem na napinaczu własnej roboty tak około 2miesięcy zimą i nie chciało mi się napełniać tej klimy jak i tak było zimno.Żeby ktoś miał nawet fotkę takiego napinacza do odtworzenia go to byłoby super,bo już nie chcem ryzykować :biggrin:

Opublikowano

jutro popatrze u siebie w firmie moze mam taki :biggrin:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jedno po tym jak w szlifierni wymienili mi te 8zaworów,uszczelniacze zaworów,zplantowali głowicę,założyłem nową uszczelkę pod głowicę dokręciłem głowicę tak jak trzeba i resztę czynności jak powinno być. Przejechałem po tym remoncie głowicy niecałe 1000km i spalił prawie 1litr oleju????dolałem i dalej tak samo po tysiącu :eek: Zaznaczam że przed demontażem głowicy nie paliłani grama po przejechaniu 15tysięcy do wymiany oleju Orlen Platinum 10w40(pół syntetic) :a4fan: nie wiem co się dzieje z nim???

Opublikowano

takie pytania w innym dziale kolego :eek:

Opublikowano
  • Autor

Ok Iceman :a4fan: przeniosę to do innego działu. Czekam Iceman na twoją pomoc jakbyś miał u siebie w firmie takowy napinacz to z chęcią bym przyjechał do twojej firmy po kupno tego napinacza i napełnienie klimy :biggrin: :a4fan::audi:

Opublikowano

Witam ja przerabiam taki sam problem z napinaczem. U mnie został tyko uchwyt rolki, a zamontowany był na dole sprężarki. Musisz ustalić jakiej firmy masz urządzenie zamontowane. Ja mam firmy DIAVIA i właśnie czekam na odpowiedź przedstawiciela tej firmy czy będzie wstanie zamówić taki napinacz.

Opublikowano
  • Autor

Moja sprężrka klimy jest produkcji Japońskiej o nazwie"TAMA MFG." Posiada również numer:488-45121 SAE-J639 i nic więcej....Jeszcze mocowanie sprężarki (łapa)ma numer:2017-016 i żadnego znaku więcej....... :cry::bicz:

[ Dodano: 11-05-2007, 14:03 ]

Iceman, i jak z napinaczem? :rotfl: