Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Czy do B6 konieczny jest moduł haka holowniczego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Panowie znawcy tematów- bede lada dzień zakładał haczyk holowniczy i w związku z tym mam pytanie ( jak w temacie) :

Czy konieczne jest podłaczenie gniazda do przyczepki przez dodytkowy moduł odciążający fabryczną instalację elelktryczną ( jak w oryginale ) ???

czy też może moge to zrobić pomijajac taki moduł i podłaczyć się bezpośrednio do lamp?

Jeżeli tak to czy takie rozwiązanie nie spowoduje :

- uszkodzenia sterownika centralnej elektryki

- zakłuceń w pracy tegoż sterownika i w konsekwencji ( np: przeciązenie ) jego uszkodzenia

z gory dziękuję za ewentulane odpowiedzi.

Dla adminów : przeszukałem sporo wątków odnośnie montazu haka w B6 i B7 ale ni chu chu nic nie znalazłem.

Pozdrawiam serdecznie-Silver

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odpowiem Ci w ten sposob. Jak kupowalem oryginalny hak( z drugiej reki oczywiscie 650 PLN, bo w ASO 2200) to facket ktory tym handluje, twierdzil, ze on podlaczyl do lamp i hulalo, ale wg mnie to te dodatkowe lampy od przyczepy biora sporo pradu i nie wyjdzie to na dobre reszcie instalacji. Najlepszy dowod na to, ze normalnie w instalacji jest osobny bezpiecznik do tego 27 o ile pamietam. Ja kupilem zamiennik, robiony na slowacji. Sprzedawal facet na allegro, chyba 500 pln. Zalozylem w bagazniku schowany za boczkiem od strony kierowcy. Wpialem sie w swiatlo stop i mase z tylu. Zasilanie poszlo na dodatkowy bezpiecznik( byl w zestawie razem z gniazdkiem) wstawiony w skrzynke we wlasciwa pozycje. Wpialem sie jeszcze w CANa w wiazce od kierownicy i smiga az milo. P&P. Polecam takie rozwiazanie. Jesli naprzyklad bedziesz ciagnal camping, to wtedy mozesz tez podlaczyc na czas jazdy lodowke itd. I nie przeciazysz installacji samochodu.

Pozdrawiam