Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Brak ciepłego powietrza-błędy climatronica/vaga

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem nie działa mi climatronic tak jak powinien, a mianowicie, brak możliwości ustawienia ciepło/zimno, przestawienia nawiewów szyba/środek/nogi, raz leci zimno i pomimo ustawienia temp. na max nadal wieje zimnem i słychać jak działa sprężarka klimatyzacji, dopiero wyłącza się po wciśnięciu przycisku econ, sprawdzałem błędy climatronica i wychodzi mi: 9,5 , 11,5 , 13,5 , 15,7 , próbowałem skasować błędy vagiem ale niestety bez rezultatu, błędy na vagu:

min_clipboard01d397.jpg

Poza tym temp. silnika nawet po trasie ok.40km osiąga ok. 80 stopni,(wyskoczył mi błąd:Potencjometr przepustnicy G69 - sygnał za duży)-może to być związane z termostatem? ,ale mimo to jak nieraz załączy się nawiew to leci gorące powietrze, dzieje się to wybiórczo. Moje pytanie czy dobierać się do samego panela climatronica? czy sprawdzać/wymontować silniczki klap? Proszę o pomoc ponieważ robi się coraz chłodniej.

Pozdrawiam Markus

Opublikowano

najpierw bym sprawdzil panel klimatyzacji bo one czaem lubia swirowac...

rok temu przed zima tez walczylem z brakiem ogrzewania i nawiewu na szybe i nogi na pierwszy ognien poszly silniczki okazaly sie sprawne i droga eliminacji skonczylo sie na paneleu po wymianie wszystko wrocilo do normy :wink4: jesli masz mozliwosc to najlepiej najpierw podmienic panel i zobaczyc czy cos sie zmiani a dopiero pozniej zabrac sie za silniczki troche jest gimnastyki zeby je wyciagnac :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

A jakie miałeś błędy na climatronicu?

Opublikowano

Witam

"Poza tym temp. silnika nawet po trasie ok.40km osiąga ok. 80 stopni" Wymień termostat i nie ma on związku z przepustnicą.

Pozdrawiam

Opublikowano

A jakie miałeś błędy na climatronicu?

bledy mialem te same co Ty :wink4: