Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 1.8TQ'95] Panowie jakie świece??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wiem że temat świec był na tym forum poruszany wielokrotnie ale ja nie doszukałem się potrzebnaj odpowiedzi.

Jestem właścicielem A4 o silniku 1.8T '95 dodatkowo oznaczenie silnika AEB. Mam gaz sekwencyjny.

Poszukuje świec zastanawiam się nad: BOSCH,NGK,BERU i ktoś wspomniał o DENSO(czy ktoś słyszał o tej firmie i ma jakiekolwiek zdanie)Jezeli możecie to poszukuję konkretnego modelu świec który spasuje do mojej audiczki np;NGK w katalogu podaje PFR6Q wszystko pasuje wg tabeli moc i ozn.silnika ale rocznik nie ten NGK podaje 01.96 a ja mam rocznik'95 i boje się że coś się może spieprzyć albo nie chodzić jak trzeba -sa drogie ale ponoć platynowe lepsze od tych standardowych można na nich robić większe przebiegi dlatrgo też chcę dokonać poprawnego zakupu.Ja już katalogi jak widzicie przeglądałem i bardziej interesują mnie opinie ludzi które mają taki model silnika i ten sam rocznik i oznaczenie AEB i znaja temat z własnej autopsji i podają konkretne symbole świec producentów. potyrzebuje PILNEJ ODPOWIEDZI bo już w sobote regulacja gazu. Dzięki

Opublikowano

TomaszM, zakładaj takie jak polecił piotr1602 nie szukaj wynalazków do instalacji LPG

Opublikowano
  • Autor

dobra to że NGk to już wiem ale to tylko częściowa odpowiedź przecież miałem więcej pytań i to nie jakiś 1.6 tylko 1.8T tak więc muszę wiedzieć co i jak z parametrami. czyli mówisz że do gazu najlepiej NGK?

Opublikowano

do gazu najlepiej nie cudowac z platynami, tysiacem elektrod tylko kupic najzwyklejsze, przeznaczone do tego silnika swiece. i tak wymieniac je bedziesz 3 czy 4 razy czesciej niz zwykle wiec kupowanie bajerow byloby wg mnie niepotrzebnym wydatkiem. w koncu chodzi tu o to, zeby oszczedzac a nie tracic na pierdoly to co, zyskalo sie na paliwie.

Opublikowano
  • Autor

te platynowe świece to nie jakieś wybajerowane świece tylko takie jakie zaleca rzekomo NGK dla tego śilnika, z tąd moje pytania o jakieś odpowiedniki itd bo na razie nie widzę innej możliwości jak tylko NGK które są droższe od konkurencji z uwagi na tą platynę