Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z procesorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

ostatnio zauważyłem, że mój komputerek coraz wolniej chodzi, a kopiowanie plików trwa wieki. więc sobie postanowiłem trochę posprawdzać co i jak.

i znalazłem... Procek chodzi na pół gwizdka.

ab1bf451b86ea3f1.jpg

Ma ktoś pomysł gdzie pogrzebać i co z tym zrobić?

Pytam bom zielony :gwizdanie:[br]Dopisany: 07 Październik 2009, 19:06_________________________________________________dodam jeszcze, że czasami ale to naprawdę bardzo rzadko wyświetla się normalne parametry

Opublikowano

Po prostu przy mniejszym obciązeniu procesor się nudzi - i przełącza na mniejszy mnożnik, oszczędzając energię (między innymi) - i własne tranzystory.

Wlacz duzo programow na raz to bedzie ci z normalnym chodzic

Opublikowano

Jesli chcesz aby Twoj procek dzialal na max mnozniku non stop (wiersz Multiplier w CPU-Z - 12,5 x 200MHz = 2500 MHz) - wylacz funkcje C1E i EIST w BIOSie.

Zdajesz sobie sprawe z duzych mozliwosci OC twojego procka?? jaka masz plyte główną?

Opublikowano
  • Autor

Jesli chcesz aby Twoj procek dzialal na max mnozniku non stop (wiersz Multiplier w CPU-Z - 12,5 x 200MHz = 2500 MHz) - wylacz funkcje C1E i EIST w BIOSie.

Zdajesz sobie sprawe z duzych mozliwosci OC twojego procka?? jaka masz plyte główną?

dziękować, działa :hi:

co do procka to nie mam pojęcia o jego możliwościach.. A płytę mam: Gigabyte S-series GA-EP31-DS3L

jeśli masz jakiś ciekawy artykuł na ten temat, to podrzuć, chętnie sobie poczytam....

Opublikowano

bez zmiany napięcia na procku powinien pójsc na tej płycie na 3.3 GHz. czyli podnoś pomału FSB w BIOSie do 250 MHz. oczywiscie zakładam, ze masz odpowiedni zasilacz i podatne na OC RAMy.

tu masz art na temat krecenia tego proca: http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=4545-3

oczywiscie mozesz od razu ustawic napiecie na ramach 2.1V