Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Lampy poliftowe - ułamany dolny zaczep

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Wymyśliłem prosty w wykonaniu a zarazem znacznie trwalszy od oryginalnego patent :wink4:

a4cc81e731b50de7med.jpg

8bb4dfd1582688dfmed.jpg

No więc po kolei...

W dziurkę gdzie wchodził ten bolec (przy chłodnicach) wkręciłem najgrubszą śrubę jaką miałem pod ręką i skręciłem to z drugiej strony odpowiednią nakrętką - ta co ciekawe idealnie pasuje do kształu tego plastiku tak że ani drgnie...

Do lampy natomiast wyciąłem kawałek blachy, zagiąłem tak by uzyskać kąt prosty i proporcje +/- 1/3... w większej części wydłubałem dziurę z średnicą mniej więcej 2mm większą niż gwint na śrubie tak by swobodnie to wchodziło i wychodziło ale nie ruszało się na boki... następnie przykręciłem tą blaszkę na 2 wkręty do lampy (ważne by były 2 bo przy jednym będzie się to obracać w okół własnej osi) wszystko zostało w okół uszczelnione sylikonem i na koniec psiknięte czarnym sprayem by wyglądało to w miarę estetycznie :gwizdanie:

Z drugą lampą zrobiłem od razu to samo bo trzyma lepiej niż ori :notworthy:

Myślę że już odpowiednio wyjaśniłem :decayed:

Czas pracy - około 1h

Opublikowano

Dobre rozwiązanie :good:. Mam ten sam problem w jednej lampie.

Masz jakies wymiary co do tego czy tak na oko robiłeś? ;)

Opublikowano
  • Autor

wszystko robiłem przykładając po prostu do siebie i rezając gdzie trzeba.. bez żadnych wymiarków :wink4:

oczywiście można się do tego było przyłożyć bardziej ale nie miałem czasu a i tak jest za***iście :decayed:

• 1 rok później...
Opublikowano

Czy można ponownie jakieś zdjęcia wrzucić tych mocowań??

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

kolego, daj jeszcze raz te zdjęcia jak możesz :) bo chcemy podejrzeć :)

Opublikowano
  • Autor

już dawno tych lamp nie mam :wink4:

Opublikowano

To może opisz to jakoś żebyśmy to ogarnęli.

Opublikowano

albo przekop komputer :naughty:

Opublikowano

daj foty kolego

Opublikowano

Witam! Ja też musiałem ostatnio reznąć ten uchwyt przy zmianie lamp na poliftowe bixy. Zrobiłem to trochę inaczej. uchwyt zrobiłem na wzór oryginalnego, z blachy aluminiowej. Uchwyt przynitowałem do obudowy. Jako bolec ustalający wykorzystałem śrubkę fi 6, na którą założyłem kawałek gumowego wężyka o średnicy zewnętrznej zbliżonej do średnicy otworu w uchwycie przy chłodnicy. Poniżej fotki jak to wygląda. Wymiarów blaszki nie mam bo to robota jednorazowa. Wymiary brałem z drugiej lampy w której ten uchwyt był.

Sorki za jakość ale robione telefonem. :)

25032011097.jpg.

25032011098.jpg

Opublikowano

No rewelacja.Ja niestety nie mam nitownicy ale chyba jakiś dobry 2 składnikowy klej da rade.Mogę mieć uchwyty dolne ze starych lamp ale nie wiem czy podejdą.

Dzieki za foty-mam na czym się wzorować.

Opublikowano

No rewelacja.Ja niestety nie mam nitownicy ale chyba jakiś dobry 2 składnikowy klej da rade.Mogę mieć uchwyty dolne ze starych lamp ale nie wiem czy podejdą.

Dzieki za foty-mam na czym się wzorować.

Klej raczej odpada, proponuję dać jakieś wkręty krótkie + klej lub silikon i powinno być git.

Opublikowano
  • Autor

Witam! Ja też musiałem ostatnio reznąć ten uchwyt przy zmianie lamp na poliftowe bixy. Zrobiłem to trochę inaczej. uchwyt zrobiłem na wzór oryginalnego, z blachy aluminiowej. Uchwyt przynitowałem do obudowy. Jako bolec ustalający wykorzystałem śrubkę fi 6, na którą założyłem kawałek gumowego wężyka o średnicy zewnętrznej zbliżonej do średnicy otworu w uchwycie przy chłodnicy. Poniżej fotki jak to wygląda. Wymiarów blaszki nie mam bo to robota jednorazowa. Wymiary brałem z drugiej lampy w której ten uchwyt był.

Sorki za jakość ale robione telefonem. :)

25032011097.jpg.

25032011098.jpg

czyli niemalże tak samo jak zrobiłem ja :)

odradzam sylikon jako spoiwo bo jest sprężysty.. krótkie wkręty i jest dobrze a sylikon w roli uszczelnienia

Opublikowano

odradzam sylikon jako spoiwo bo jest sprężysty.. krótkie wkręty i jest dobrze a sylikon w roli uszczelnienia

Oczywiście, że sylikon tylko i wyłącznie jako uszczelnienie, całość trzymają nity. :)

Opublikowano

piekna robotka. po swietach bede musial w ten sposob swoja jedna ogarnac..

• 1 rok później...
Opublikowano

proste i praktyczne :good: