Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Gdzieś leci olej gdzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy mam mały problem . Moja a4 zostawiała plamkę oleju (5cm na 5cm) pod sobą. Oczywiscie odrazu obstawiłem usczelki. Wymieniłem uszczelkę pod misą olejową wyczyściłem ją no i gitara troszkę babrania było nie ukrywam , następnie wymianka uszczelki pod klawiaturą . Umyłem silniczek od dołu i czekamy na wyciek . Na drugi dzień cisza sucho . No to postanowiłem dolać olej ponieważ po wymianie uszczelki pod misą zrobiło sie pół stanu . Przyznam się że mogłem troszkę przelać ale maksymalnie 100ml :wallbash: . Dziś rano zauważyłem plamkę i teraz nie mam pewności czy to od przelania się mogło pojawić czy poprostu gdzieś dalej spierdzilela blok silnika suchy od tylnej części . Sam juz nie wiem gdzie szukac ,coś czytałem o odmie ale nie dokładnie ewntualnie uszczelka pod głowicą ale czytałem że to żadkość . Dodam ze plamka pojawia się w środkowej części pod silnikiem no ale to wiadome może po którymś elemencie zaciekać w środkową cześć . Miał ktos z was podobny przypadek?

Opublikowano

czesc witam.....sluchaj ja ostatnio mialem podobnie tylko nie takie ilosci oleju, ja mialem problem z przewodem odmy po prostu byl podziurawiony jak sito i caly byl zaolejony....przewod o ktorym mowie to przewod ktory wychodzi z przepustnicy tuz za blokiem silnika przypomina litere S i przeciera sie w okolicach styku z rura od chlodzenia. Sciagnij obudowe i zerknij na przepustnice i ten przewod, mi zalalo cala gorna czesc skrzyni biegów nr tego przxewodu to 06B 133 783B w serwisie nazywa sie to przewod klimatyzacji ;) kosztuje 69,78zl popatzr moze to akurat to.....po wymianie wszystko u mnie oko .....i co najwazniejsze ustablizizowaly sie obroty.....wiec czyszczenie przepustnicy odkladam na pozniej.....pozdro

Opublikowano
  • Autor

przepustnica juz wyczyszczona w tym sęk ale przewodzik sprawdzę dziekuję kolego za pomoc . Może jeszcze ktoś ma jakis pomysł?

Opublikowano

uszczelnienie wału korbowego. mi stamtąd ciekło.