fireman tom Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Mam pytanie: czy jest jakaś różnica między Castrolem rozlewanym w Polsce w 4 litrowych bańkach, a tym z Niemiec w 5 litrowych bańkach?
fayera Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Nie ma pewnie żadnej ale jak to w Polsce bywa z jakością może być różnie...
krezus Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Dokładnie , tak naprawdę nie wiadomo co jest u nas rozlewane - a z doświadczenia .. wiem że może być wszystko tyczy się to Mobila i Castrola
wypsiu Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 W dzisiejszych czasach wszędzie można kupić olej chrzczony, ja w Belgii kupuję olej z rozlewni (sklep firmowy)castrola w Antwerpii.A co do cen w sklepach to jest spora rozbieżność bo nap. castrol 5W30 5L w sklepie u turasa czy tam innego czarnucha to 60-75 euro a w markowych warsztatach czy serwisie kosztuje 98 euro i nie zaleją ci auta olejem z zewnątrz.Możesz mieć swój olej ale musisz posiadać fakturę zakupu któregoś z markowych warsztatów lub serwisów co się tylko zaopatrują w olej z rozlewni w Antwerpii, więc coś w tym jest
gadam13 Opublikowano 31 Października 2009 Opublikowano 31 Października 2009 Od kilku lat stosuje Castrola kupowanego właśnie w Niemczech.Kupuję osobiście 10W40 5l Magnatec GTX5 to koszt z rabatem około 21 Euro a 5W30 GTX9 to 34 Euro w TIP AUTO TEILE w Berlinie. Różnica w cenie oczywista a czy jest jakaś w jakości , tego nie wiem.
fireman tom Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 Ja kupiłem ostatnim razem w sklepie, który zaopatruje się tylko w Niemczech, zresztą specjalizują się w sprzedaży filtrów Mann i olejów Castrola. Olej jest w 5 litrowych bańkach więc na 100% nie jest rozlewany u nas. W marcu płaciłem bodajże 119 albo 109zł za 5L.
fayera Opublikowano 1 Listopada 2009 Opublikowano 1 Listopada 2009 Ja kupiłem ostatnim razem w sklepie, który zaopatruje się tylko w Niemczech, zresztą specjalizują się w sprzedaży filtrów Mann i olejów Castrola. Olej jest w 5 litrowych bańkach więc na 100% nie jest rozlewany u nas. W marcu płaciłem bodajże 119 albo 109zł za 5L. W DE???
fireman tom Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor Opublikowano 1 Listopada 2009 nie u mnie w gorzowie gość się tym zajmuje
Rekomendowane odpowiedzi