Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Brak Komunikacji!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam probowałem się połaczyć dzisiaj za pomoca kabla i program vag 311.2 ja posiadam golfa IV w benzynie 1.6 więc nie szło się połaczyć:/natomiast sprawdziłem u sąsiada posiada Golfa IV 1.9TDI i połaczyło się odrazu bez żadneglo problemu,Orientuje się może co może być spodowodowane?Wejście OBD2 było w samochodzie sprawdzone działa elektryk sprawdzi?.bezpieczniki dobre są sprawdzałem.Wiecie może co może być spowodowane?

port status: ok

interface: found!

type: serial pass-through

opto/iso: no

ross-tech design: no

klikam na save i nastepnie probuje select->engine i wyskakuje okienko:

no response from controler!

jak daje na obd II test

wyskakuje ze

car is not ISO/OBD compatibile!

if this car is vw/audi/seat/skoda

try SELECT->indiwidual controlers

jestem zielony w temacie proszę o pomoc

Opublikowano

....

jestem zielony w temacie proszę o pomoc

Pierwsze przeczytaj regulamin i tam jest napisane aby pierwsze użyć funkcji :szukaj: a potem zakładać nowy wątek bo było wiele na ten temat.

Opublikowano
  • Autor

Przeczytałem próbowałem rożne możliwości zmiana StartBaud,porty prędkośći uruchom jako administrator różne programy 311-2 polski vag 4.9i nic nie dało:/ natomiast kabelek jest sprawny po się łączy u innych bez pr/oblemu, u mnie wejśćie jest dobre....Może spróbować odłaczyć akumulator zrestetować go

Opublikowano

Jeżeli to jest jakiś chiński klon to nawet to nie pomoże ja miałem podobnie i w jednej A4 za chiny ludowe nie chciało się połączyć, a na innym kablu ok.

Opublikowano

Jak masz okazję kto ma inny kabel niech sprawdzi czy da radę jeśli nie pójdzie to chyba coś z połączeniem w Twoim samochodziku, a wyegzekwowanie, że jest zły kabel nie przejdzie bo jak piszesz to inne normalnie skanuje no ale można spróbować.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj odesłałem kabelek od którego kupiłem, zobaczymy jak mi prześle nowy kabelek, dam znać, czy coś to dało.....

Opublikowano

wyglada na to ze problem tkwi w aucie a nie w kablu ....

Opublikowano
  • Autor

Ale elektronik samochodowy sprawdzil...łączył się przy mnie przy jego kablu....i połączyło się odrazu..więc już nie wiem co jest grane:/

Opublikowano

ja tez mam problem z komunikacja tylko u mnie w aucie sa tylko 3 kable i co dalej ??prosze o pomoc

Opublikowano
  • Autor

Ktoś mi mówił że może być jakieś zabezpieczenie w samochodzie, które blokuje komunikacje...może jakiś przełącznik?tylko gdzie.....

Opublikowano

ja mam taki problem że w vag 312.2 nie łaczy sie do silnika, a w polskim vagu łączy sie do silnika bez problemu, szlag mnie trafia bo nie moge sprawdzić prostych rzeczy, czy to norma że w 97r audi nie łaczy sie vag ? a w każdym innym samochodzie działa poprawnie

Opublikowano
  • Autor

A więc tak po wymianie kable okazało się ze łączy tylko za pomoca VWTOOL i z polskim VAgiem ale w polskim nie może odczytać silnikia wszystko innego odczytuje co mam dalej robić?