Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Dziura w dolocie Egr???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

adadur myślisz że to zła dawka? :cool1:

swoją drogą te pukanie pompy to fajna sprawa :naughty::polew:

Opublikowano
  • Autor
Coś mi mówi że trzeba będzie u Ciebie pompę "puknąć" a nie EGRy zaślepiać.
a to chyba nie u mnie:P

co to spota ja w piatek mam na nocke wiec odpadam...;/ a kabel se zamowilem wiec nie dlugo zrzuce logi a co do blaszki ktora zamowilem na allegro to ma 1.5 mm ale na pewno nie jest taka jak od puszki ciezko ja nawet lekko zgiac a co dopiero mowic o przepaleniu....niby ocynkowana... :hi:

Opublikowano

nygga żebyś się nie zdziwił :naughty:

tam jest wyyyysoka temperatura... mi nawet to co ja mam zgrzało się tak że lakier zszedł :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

wlasnie dostalem kabelek....w weekend sie jakos pobawie z logami....i tu moja prośba czy mozecie wyslac mi screena z poprawnie dzialajacym EGR`em z silnika AFN bo w "FAQ DIAGNOSTYKI" jest troche o tym ale kolo tak to opisal ze nawet nie wiem jak to czytac;/

pzdr :good:

Opublikowano

wlasnie dostalem kabelek....w weekend sie jakos pobawie z logami....i tu moja prośba czy mozecie wyslac mi screena z poprawnie dzialajacym EGR`em z silnika AFN bo w "FAQ DIAGNOSTYKI" jest troche o tym ale kolo tak to opisal ze nawet nie wiem jak to czytac;/

pzdr :good:

Jeśli masz problem ze zrobieniem logów - daj znac na PW zdzwonimy sie i cos podziałamy.

Jeśli sobie poradzisz...Na podstawie opisu z "diagnostyki:

Rozgrzewasz auto (min. wymagane to 80st.C) - jeśli się nie uda rozgrzać, wyniki do bani i mają charakter pogladowy.

1. dokonujemy analizę grupy 003 w próbie statycznej.

- wartości określającą ilości powietrza w pozycjach 2 i 3 – wartości te winny być tożsame/prównywalne, wartości powinny utrzymywać się w granicach 200 jednostek [dla obu pozycji].

- jeżeli wartość z poz. 3 [rzeczywista] przewyższa wartość z poz. 2 [żądana], to wskazuje to na nieprawidłowe działanie zaworu EGR.

- poz. 4 – wysterowanie zaworu - winna utrzymywać się w granicach 40%.

2. dokonujemy analizę grupy 003 w próbie statycznej w trybie Basic Settings.

ECU zwiększy obroty [w różnych zakresach - w zależności od typu silnika]. Zwracamy uwagę na poz. 2, 3 i 4.

- poz. 2 określa tryb pracy zaworu EGR: OFF – zawór zamknięty, silnik pracuje na powietrzu; ON – zawór otwarty, silnik pracuje na mieszance powietrza i spalin.

- poz. 3 określa ilość powietrza którą używa silnik. w przypadku trybu OFF, winna być ona wysoka [400 i więcej], z kolei w trybie ON, winna być wyraźnie mniejsza – zbliżona do poz. 2 i 3 z próby statycznej zwykłej [ok. 180]. wartości różnić się będą w zależności od typu silnika.

- poz. 4 określa wysterowanie zaworu EGR: 100% oznacza jego pełne zamknięcie; 0% oznacza jego pełne otwarcie.

podczas próby 003BS zawór EG będzie cyklicznie zamykany i otwierany. zwracamy uwagę na różnicę ilości powietrza w pozycji 3, w stosunku do pełnego otwarcia i pełnego zamknięcia.

Zalecam zrobienie pełnych logów statycznych i dynamicznych.

Opublikowano
  • Autor

Wszytskie doloty sprawdzone zero dziury.....EGR zaslepiony koniec z kopceniem..... :notworthy: widocznie sie nie domykal na wysokich obrotach bo jak chmura poszla to az silnik sie zdławił :kox:

dzieki wszytskim za pomoc :hi:

Opublikowano

no to dobrze Nygga :wink4:

pamiętajcie o tych uszczelkach - blaszkach... ja zapomniałem teraz o jednej przy czyszczeniu kolektora i mi zachmurzyło mimo bardzo mocnego skręcenia... :decayed: