zaba84 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam. Zauwazylem ostatnio ze mam pekniety kolektor wydechowy, ma takie 2 ryski dosc dlugie, pewnie dlatego spalanie mi skoczylo i smierdzi paliwem z wydechu.... Ale chodzi o to znalazlem w garazu paste aluminiowa co wytrzymuje do 120st. i mysle zeby nia zakleic te pekniecia. Co o tym myslicie?? przerabial juz ktos ten temat z kolektorem i jaka jest temp na kolektorze??
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 niestety tylko wymiana, chyba ze masz kogos kto spawa zeliwo ale to i tak na długo nie pomoze
zaba84 Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Opublikowano 15 Listopada 2009 niestety tylko wymiana, chyba ze masz kogos kto spawa zeliwo ale to i tak na długo nie pomoze zeliwo to bez [roblemu moge sobie w pracy pospawac, ale z tego co wiem to i tak zaraz peknie obok spawu, dlatego myslalem nad pasta aluminiowa. Jezeli chodzi o nowy tzn uzywany to te z allegro tez niewiadomo ile wytrzymaja.... A moze zrobic sobie kolektor z kwasiaka?
Narcyz 35 Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 To chyba większość ma pęknięty , ja także ,ale nic z tym nie robię bo jest szczelny.
Dev Opublikowano 15 Listopada 2009 Opublikowano 15 Listopada 2009 jak masz mozliwośc to rób z kwasiaka, jak najbardziej :good: :good:
Rekomendowane odpowiedzi