Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Czy mozna jeździc z turbiną która bierze olej???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

turbina bierze olej w b6 130ps i w zasadzie nie wiem czy mozna jeszcze trochę jeździć czy kategorycznie trzeba wymienić turbine, nie wiem jeszcze ile bierze ale olej jest pod turbina , pod miska olejowa i w przewodach z intelcolera i w dolocie

Opublikowano

Jeżeli Ci to nie uprzykrza życia ( nie musisz zbyt często dolewać ) oraz nie zauważasz spadku mocy, niepożądanych dzięków. To nie ma przeciwwskazań.

Opublikowano
  • Autor

spadku mocy nie jedzie jak szalona, ale mechanik powiedzial mi że moga się przewody w których nie powinno być oleju rozp....

Opublikowano

Można jeździć ale raczej bez szaleństw typu nagłe redukcje ostre ścigane:) i należy być przygotowanym że któregoś dnia turbo powie papa

Opublikowano
  • Autor

gdzieś na forum przeczytałem ze praktycznie w kazdym silniku z turbo znajdzie sie olej w dolocie tylko kwestia ile go jest

Opublikowano

w każdym bądź razie jeżeli olej zaczyna znikać w dużych ilościach i auto przy odpalaniu puszcza ,,niebieskiego'' bączka to nie jest za dobrze z turbiną i trzeba uważać i brać po uwagę przed wyjazdem w dłuższą trasę itp.

Opublikowano
  • Autor

ok przyjże sie bliżej jak to bedzie z tym baczkiem i znikaniem oleju

Opublikowano

w każdym bądź razie jeżeli olej zaczyna znikać w dużych ilościach i auto przy odpalaniu puszcza ,,niebieskiego'' bączka to nie jest za dobrze z turbiną i trzeba uważać i brać po uwagę przed wyjazdem w dłuższą trasę itp.

Przy odpaleniu moze tez kopcić na niebiesko z powodu nie przepalonej roby. Nie ma to znaczenia. Jak pali go w normie to smigaj. Ale jak zygnie to moze być lipa.

Hehe.

Pozdro

Zimny Chirurg

Ostrzeżony

:polew: