sedi Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam serdecznie wszystkich szanownych forumowiczów Dziś zauważyłem a właściwie usłyszałem dziwne dźwieki dochodzące z silnika. Zaraz po odpaleniu wydaje mi sie jakby ten dwięk był najbardziej intensywny. Jest to taki metaliczny delikatny dźwięk jakby iskrzenie, mam wrażenie że w miare czasu jak pochodzi niunia słychać go rzadziej Zna ktoś prawdopodobną przyczynę? Pozdrawiam
ar4k Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Witam U mnie nieraz jak rano odpale na zimnym silniku tez slysze jakis lekki dziwny dzwiek. Trudno okreslic dokladnie jak on brzmi itp. Ale mi wydaje sie, ze to moga byc paski? Ne inne opcje nie wpadlem do tej pory. W sumie mi to nie przeszkadza bo jest to bardzo cichy i delikatny dzwiek, dlatego z tego powodu nie dramatyzuje. pzdr
akjam Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Sprawdzałeś pompę oleju? Może wałki wyrównoważające... P.S. Mnóstwo wątków jest na ten tamat kolego.
sedi Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 teraz przy wymianie rozrzadu zobacze a własciwie mechanik,myslisz ze to objaw pompy oleju? Zbliza mi sie w sumie tez wymiana rozrzadu
akjam Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Może być właśnie to. Koszt w ASO to cos ok. 4200 pln... :gwizdanie: Tutaj mi wpadł w oko jakiś temacik z niedawna... http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t102983.0.html;highlight=metaliczny+dzwięk Naprawdę jest tego na Forum sporo!
sedi Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 no w ASO to cos duzo ale moze gdzies taniej bedzie?Podobno u Pana Sopy nie jest tak drogo,ktos juz pisał na forum o kosztach. Dziwne jest to ze ja mam to na niskich obrotach a tu wiekszosc opisuje o wyskoich
akjam Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Wpisz w szukajce "dźwięk" a będziesz miał lekturę na całą noc... Powiedz mi czy ten dzwięk masz przy skręcaniu kołem na postoju? Przy mocnym skręcie nie nasila Ci się? Takie mocne jęczenie... Może to być też sprzęgło altenatora i wtedy koszt jest zdecydowanie mniejszy bo ok. 150 zeta + robozina ok. 50. [br]Dopisany: 18 Listopad 2009, 22:39_________________________________________________Jeżeli nie masz tych objawów przy skręcaniu kołami to nie mówmy o sprzęgle alternatora.
sedi Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Opublikowano 18 Listopada 2009 Ten dzwiek słysze jak stoj ena zew. samochodu, w srodku nie ma mowy o jego słyszalnosci. Natomiast jak delikatnie skrecam kiera to jaki lekki dzwiek sie pojawia ale czy tak ma byc to nie wiem
kemal2 Opublikowano 18 Listopada 2009 Opublikowano 18 Listopada 2009 Powiem ci szczerze że wpakowałeś się na taką samą minę kupując to auto twój przypadek jest identyczny jak mój poczytaj moje posty to się za głowę złapiesz w skrócie napęd pompy olejowej
sedi Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Opublikowano 19 Listopada 2009 A tak z ciekawości orientował się ktoś ile taka impreza u Sopy?Chodzi oczywiście o zamianę na koło zębate
Rekomendowane odpowiedzi