Jump to content

[B5 AFN] Problem z licznikiem a dokładnie z podświetleniem i wskaźnikiem paliwa


darekaudi4
 Share

Recommended Posts

Witam moj problem pojawil sie w nedziele z samego rana otóż wsiadam do auta odpalam i zaczyna przygasac podwietlenie licznika a razem z nim poswietlenie przyciskow radia i klimatronika ale jak wiadomo jest to zalezne od licznika po chwili wskaznik paliwa spadl na zero i zapalila sie rezerwa po paru nastepnych sekundach zapalil sie na fisie akumulator ale na wskazniku po prawej stronie ladowanie pokazuje 14V, po jakims czasie wszystko wraca do normy i jest ok , po okolo 8-10 godzinach przestoju to sie powtarza ,zauwazylem ze po wlaczeniu samych swiatel postojowych wszystko jest ok problem zaczyna sie po przekreceniu stacyjki ,zalozylem ostatnio modul do automatycznego wlaczania swiatel ale jezdzilem z nim przez tydzien i bylo ok ale postanowilem go odlaczyc i dzisiaj to zrobilem rano sie okaze. [br]Dopisany: 23 Listopad 2009, 20:38_________________________________________________Automatyczny wlacznik swiatel wymontowany i jest to samo ,dzisiaj zamienilem licznik z kumplem to sie okaze czy moj licznik u niego bedzie swirowal czy nie...[br]Dopisany: 24 Listopad 2009, 19:16_________________________________________________Wiec tak po zamianie licznikow z kumplem w jednym i drugim aucie jest dobrze czyli moj licznik ktory cos fisiowal w a4 kumpla chodzi ok ,a jego licznik w moim a4 tez chodzi ok ,to jaki z tego wniosek?? chyba problem lezy w polaczeniu kostki-licznik?? co wy o tym myslicie

Link to comment
Share on other sites

Raczej jest tak jak piszesz,czyli połączenie szwankuje.Jeśli masz przy okazji dostęp do kostek to dobrze jest prysnąć np.elektrosolem lub czymś w tym rodzaju poniewarz w starszych audiczkach ten problem występuje. Ja miałem ostatnio problem z immo i to pomogło.

Link to comment
Share on other sites

psikalem juz i nic problem jest gdzies przy kostce zoltej bo przy wlaczonym zaplonie i postojowkach jak wyciagne wtyczke i wloze ale naginajac ja na dol to problem sie pojawia a jak wcisne ja napierajac na gore kostki jest ok czyli moze byc cos na plytce licznika jutro go rozbiore jeszcze raz [br]Dopisany: 29 Listopad 2009, 21:12_________________________________________________

psikalem juz i nic problem jest gdzies przy kostce zoltej bo przy wlaczonym zaplonie i postojowkach jak wyciagne wtyczke i wloze ale naginajac ja na dol to problem sie pojawia a jak wcisne ja napierajac na gore kostki jest ok czyli moze byc cos na plytce licznika jutro go rozbiore jeszcze raz

myslalem ze to moze tranzystor D34H11 wymieniony i to samo nastepnie zaowazylem ze czasmi regulacja jasnosci nie dziala w pelnym zakresie wiec wymontowalem potencjomert i wstawilem rezystor o takich wartosciach jakie dawal potencjometr ale to nie pomoglo :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...