Cichyzamosc Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam Mam takie pytanko. Otórz ostatnio wymieniałem pompę wody i po wymianie zalałem układ nowym płynem i myslałem ze sie samo odpowietrzy bo jak wymieniałem termostat to nalałem płynu i sie sam odpowietrzył. Dzisiaj zauważyłem ze płyn w zbiorniczku sie nie przelewa,i rura dolna wychodząca ze zbiorniczka jest zimna i płyn w zbiorniczku też zimny przy temp 90 stopni, jak nacisne na ten górny wąż co od niego wychodzi ten mały co idzie do zbiorniczka na góre przy korku to siknie raz i dalej nic. Dodam jeszcze ze autko sie dobrze nagrzewa i mam ciepło w srodku temp cały czas 90stopni. Czy płyn w zbiorniczku powinien być gorący po nagrzaniu silnika Czy płyn powinien sie przelewac na wolnych obrotach, bo przy gazowaniu jeszze nie sprawdzałem. Podejżewam ze może to być zapowietrzony układ. Jesli tak to jak go odpowietrzyć??, gdzie mam znależć to rurke powrotną z nagrzewnicy?, musze rozebrac podszybie?? Z góry dzieki za pomoc Pozdrawiam
audi.wielun Opublikowano 26 Listopada 2009 Opublikowano 26 Listopada 2009 Obieg szczelny sam się odpowietrzy.Jest ok.
Cichyzamosc Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Opublikowano 27 Listopada 2009 to spoczko , zaciekawiło mnie to bo kolega mi mówił ze powinno sie cały czas przelewac, i płyn w zbiorniczku powinien być ciepły i przy odkręceniu korka na gorącym silniku powinno być cisnienie a u mnie jak odkręcam to nic nie syczy. Ale jak mówicie ze ok to sie ciesze.. Dzieki za pomoc Pozdrawiam
goldi Opublikowano 27 Listopada 2009 Opublikowano 27 Listopada 2009 Z reguły się sam odpowietrza ale jak już chcesz jest no forum opisane ale w skrócie odkręcasz zbiorniczek wyrównawczy podnosisz go wyżej niż akumulator jest sciągasz osłone od węży od nagrzewnicy taka harmonijka i jeden wąż ma otwór odpowietrzający ściągasz go ale nie do końca i w zbiorniczek wlewasz płyn i czekasz jek z tego wężą z nagrzewnicy będzie płyn się wydobywał zamiast powietrza ogrzewanie na maxa ustawione są gdzieś zdjęcia na forum jak to zrobić
Cichyzamosc Opublikowano 27 Listopada 2009 Autor Opublikowano 27 Listopada 2009 Narazie nie bede nic robił zobaczymy moze sie samo odpowietrzy. Wielkie dzieki za pomoc Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi