Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BKE] Problem z wrzucaniem biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy słuchajcie, od niedawna w moim nowym a4 dzieje się coś dziwnego ze sprzęgłem...tzn. jak wyciskam sprzęgło to słychać głośniejszą pracę - takie jakby chrobotanie, delikatnie też czuć pod nogą wibracje. Przy ruszaniu czasami zdażało się takie jakby szarpnięcie, czasami na dwójce jak sie ledwo toczyłem z dwójki to zdażało się mocne szarpnięcie i silnik gasł... ostatnio przez jakiś czas był spokój, aż do dzisiaj... podczas jazdy sprzęgło zaczęło nie odbijać do końca - tzn. przy puszczaniu sprzęgła pedał zostawał gdzieś w połowie naturalnej odległości - poprostu zmniejszył mi sie skok pedału, po chwili znowu wracał do swojej pozycji, a po kilku km zaczęło się już tylko gorzej - przy zmianie biegu gdy puszczałem sprzęgło zaczęło mi zgrzytać - tak jakbym nie dokońca wycisnął sprzęgło, pozatym biegi zaczęły strasznie ciężko wchodzić by po chwili jak stanęłem nie móc wogóle wbić jedynki... samochód zostawiłem na mieście, jutro dzwonie po asistance i do warsztatu...pytanie - co to może być - dwumasa czy tylko sprzęgło?, i czy w Poznaniu może ktoś polecić jakiś serwis?

Opublikowano

jak ściągniesz skrzynie to sie dowiesz :wink4:

Opublikowano

Witam

to chrobotanie przy wciśnięciu sprzęgła też mam, oraz czasem przy rozgrzanym silniku, też biegi ciężej wchodza, mój znajomy "znachor" stwierdził że do wymiany sprzęgło w komplecie z dwumasą, bo jak juz to wymienić komplet. Jak narazie jeżdżę tak, bo mocno mi to nie przeszkadza, lecz czuję że zbliżają sie wydatki:(

Ciekawy jestem co bedzie u Ciebie, proszę daj znać, jeśli będziesz coś wiedział.

Pozdrawiam

Opublikowano

Ten szum po wciśnięciu sprzęgła to padnięte łożysko pilotującę.

Jestem w temacie - wczoraj odebrałem auto od mechanika, bo miałem to samo... :( Wysypane łożysko i sprzęgło na wykończeniu. No, ale już porobione i autko hula jak trzeba. Szkoda tylko, że akurat teraz. :confused4:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za info, we wtorek może coś będe wiedział, a dzisiaj jakby objaw ustał, biegi wchodzą normalnie, ale nie ryzykuje już jazdy. [br]Dopisany: 27 Listopad 2009, 18:43_________________________________________________Okazało się rozsypane sprzęgło i tarcza... teraz dopiero po wymianie poczułem jak powinien jechać ten samochód- szkoda tylko kasy, która mogła być na chipa albo kilka innych rzeczy :/

Opublikowano

A dwumas ok?Daj znać ile napłaciłeś-bo mnie też czeka. :(

Opublikowano
  • Autor

Dwumas niby ok, za części dałem 750 i 500 za robote...