Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Jakie wskaźniki do TDI?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Powiedzcie, czy jest sens podpinania wskaźników EGT, boost i temp oleju do pomodzonego diesla? przewidywana moc z 90KM teraz około 180KM czyli dwukrotny przyrost. Czekam na wasze opinie.

Dodam, że siedzą 11ki, 230,FMIC, Turbo od 150ki

Opublikowano

Moim zdaniem w każdym modzonym aucie dodatkowe wskaźniki powinny się pojawić...

Nawet przy samym chipie wskaźnik boostu jest mile widziany, chyba że możesz odczytać doładowanie VAGiem.

Ale jak to w życiu bywa, każdy robi jak uważa.

Pozdro :hi:

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź :)

Zastanawiam się tylko czy temperatura spalin jest istotną informacją w dieslu? Może lepiej ciśnienie oleju?

Opublikowano

Co lepsze w dieslu to niech się wypowiedzą specjaliści od tego paliwka :P

Opublikowano

Przy takim rezaniu to boost i temperatura oleju to chyba podstawa :naughty: Temperature oleju stawiał bym na 1 miejscu :evil:[br]Dopisany: 03 Grudzień 2009, 10:33_________________________________________________Aaa... no i o turbo-timer aż się prosi co by graty po dobrym użytkowaniu sobie odpoczęły :decayed:

Opublikowano

O turbo timerze nie pomyślałem, ale już widzę miny zdziwionych sąsiadów :shocked: dlaczego zaparkowałem auto, poszedłem do domu a silnik nadal pracuje :polew:

Wskaźnik ciśnienia oleju znajduje sensowne zastosowanie w klekocie?

Dowiedziałem się, że temperatura spalin nie przekracza w tdi 300 stopni czyli nie ma dramatu, można śmiało pominąć ten wydatek :)

Opublikowano

Wskaźnik ciśnienia oleju znajduje sensowne zastosowanie w klekocie?

W 1,9 tdi może i nie ale w 2,0tdi to raczej tak bo tam lubi go brakować :chytry: