zajac28 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Witam! Ostatnio znalazłem pewną część na osłonie silnika. mechanik powiedział mi że jest ona od klimatyzacji, ale że on się tym nie zajmuje więc muszę sobie poszukać kogoś kto mi to naprawi. Może ktoś będzie w stanie powiedzieć moi co to jest i czy sam będe to w stanie naprawić, lub ile taka naprawa może kosztować.poniżej są zdjęcia tego elementu:
wojtek26 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 A nie ma gdzies na tym elemencie jakiegos numeru czesci.
mcm Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 dziwne są ślady uderzeń na wewnętrznej stronie jakby to coś nie chciało zejść z wieloklinu i było na siłę ściągane , może ten mechanior to zdjął i zapomniał założyć a później było za dużo roboty żeby to założyć na swoje miejsce, to cię zbył
antonio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 osłona sprzęgła kompresora klimatyzacji http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_sprzeglo_zrywne_kompresora_klimatyzacji_zdjecia-t81803.0.html ciekawe jak wygląda sprzęgło na kółku ale pewnie jest skatowane poprzez długo odkręcającą się osłonę którą pokałeś na foto zarknij na mój wątek a dowiesz się wszystkiego
mcm Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 w takim razie ktoś sie nieźle z tym mocował żeby to zdjąć
zajac28 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2009 NIKT SIĘ Z TYM NIE MOCOWAŁ PO PROSTU SAMO SPADŁO, A TE ŚLADY UDERZEŃ PO WEWNĘTRZNEJ STRONIE SĄ NAJPRAWDOPODOBNIEJ SPOWODOWANE PRZEZ KTÓREŚ KÓŁKO OD PASKÓW ROZRZĄDU TAK MI SIĘ WYDAJE,PONIEWAŻ MOJĄ CIEKAWOŚĆ WZBUDZIŁ DZIWNY METALICZNY DŹWIĘK WYDOBYWAJĄCY SIĘ SPOD MASKI I WTEDY ZAJRZAŁEM POD MACHE I NA OSŁONIE SILNIKA ZNALAZŁEM TO CUDO. Prosze pisać bez Capsa ok poprawie się
antonio Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 nie rozczulaj się, zobacz w jakim stanie jest te sprzęgiełko w kółku i przykręć tą blachę która znalazłeś na jakiś specyfik do gwintów i będzie ok bo bez tej blachy sprężarka w lato nie działa BTW: a patrzyłeś na ten link który Ci podałem w poprzednim poście??
zajac28 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2009 Tak patrzyłem wielkie dzięki za informacje, może coś wykombinuje a jak nie to do mechanika. ale jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi