Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Co to za część

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ostatnio znalazłem pewną część na osłonie silnika. mechanik powiedział mi że jest ona od klimatyzacji, ale że on się tym nie zajmuje więc muszę sobie poszukać kogoś kto mi to naprawi. Może ktoś będzie w stanie powiedzieć moi co to jest i czy sam będe to w stanie naprawić, lub ile taka naprawa może kosztować.poniżej są zdjęcia tego elementu:

1GGU0J.jpg

1GGWvS.jpg

1GH0v9.jpg

1GH7ZA.jpg

Opublikowano

A nie ma gdzies na tym elemencie jakiegos numeru czesci.

Opublikowano

dziwne są ślady uderzeń na wewnętrznej stronie jakby to coś nie chciało zejść z wieloklinu i było na siłę ściągane :mysli:, może ten mechanior to zdjął i zapomniał założyć a później było za dużo roboty żeby to założyć na swoje miejsce, to cię zbył

Opublikowano

osłona sprzęgła kompresora klimatyzacji

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_sprzeglo_zrywne_kompresora_klimatyzacji_zdjecia-t81803.0.html

ciekawe jak wygląda sprzęgło na kółku ale pewnie jest skatowane poprzez długo odkręcającą się osłonę którą pokałeś na foto

zarknij na mój wątek a dowiesz się wszystkiego :wink4:

Opublikowano

w takim razie ktoś sie nieźle z tym mocował żeby to zdjąć :thumbdown:

Opublikowano

NIKT SIĘ Z TYM NIE MOCOWAŁ PO PROSTU SAMO SPADŁO, A TE ŚLADY UDERZEŃ PO WEWNĘTRZNEJ STRONIE SĄ NAJPRAWDOPODOBNIEJ SPOWODOWANE PRZEZ KTÓREŚ KÓŁKO OD PASKÓW ROZRZĄDU TAK MI SIĘ WYDAJE,PONIEWAŻ MOJĄ CIEKAWOŚĆ WZBUDZIŁ DZIWNY METALICZNY DŹWIĘK WYDOBYWAJĄCY SIĘ SPOD MASKI I WTEDY ZAJRZAŁEM POD MACHE I NA OSŁONIE SILNIKA ZNALAZŁEM TO CUDO.

Prosze pisać bez Capsa

ok poprawie się

Opublikowano

nie rozczulaj się, zobacz w jakim stanie jest te sprzęgiełko w kółku i przykręć tą blachę która znalazłeś na jakiś specyfik do gwintów i będzie ok

bo bez tej blachy sprężarka w lato nie działa

BTW: a patrzyłeś na ten link który Ci podałem w poprzednim poście??

Opublikowano

Tak patrzyłem wielkie dzięki za informacje, może coś wykombinuje a jak nie to do mechanika. ale jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc