Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Ile litrów ma rezerwa w 1,8 ADR 125 KM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ile litrów ma rezerwa w 1,8 ADR 125 KM po zapaleniu kontrolki paliwa? I jakie są wskazania poziomu paliwa od kreski do kreski?

Opublikowano

Temat juz był poruszany. Srednio rezera zapala sie jak w baku jest jeszcze 10l paliwa. Podobno poniżej najniższej kreski informującej o zerowym stanie jes jeszcze 5l.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki.

Właśnie testuje spalanie na benzynie. Z gazem mam coś nie tak. Ostatnie spalania gazu 18-19 l. Coś mam w ustawieniach nie tak, ale szukam dobrego gazownika w bydgoszczy lub okolicach żeby mi to wszystko poustawiał i zgrał. Chcę pojeździc trochę na Pb żeby zobaczyc faktyczne spalanie

Opublikowano

Nie sugeruj sie tym wskaźnikiem paliwa one działaja jak chcą.

U mnie np jak jadę na gazie to potrafi wskazówka spaść do zera jak jadę na LPG w trasie. Do bani są te wskaźniki.

Opublikowano

do bani to ci instalacje zrobili widocznie

Opublikowano

Nie sugeruj sie tym wskaźnikiem paliwa one działaja jak chcą.

U mnie np jak jadę na gazie to potrafi wskazówka spaść do zera jak jadę na LPG w trasie. Do bani są te wskaźniki.

To napraw

Opublikowano

Musze się dobrac do pływaka i zobaczyć co jest grane. Jak ładna pogoda to trzeba do pracy a jak leje deszcz to wtedy wolne.

Na jednej połowce baku zrobię 200km a na drugiej 300km

To że wskaźniki są do bani to nie tylko moja opinia ale i wielu forumowczy.

Tak samo jak mój fis. Jak stoję w korku na jałowych to pokazuje jakies wartości z sufitu spalania chwilowego w granicach 7l a nawet więcej. Tam samo ze średnim spalaniem jest niższe z tego wyliczonego z dystrybutora.

Jak jadę i wskazówka pokazuje mi coraz niższe wskazania Pb aż dochodzi do 0 (na fisie tez pokazuje mi, że moge przejechac km 0) i tankuje do pełna i wchodzi mi tylko jakieś 48l więc jest jeszcze jakieś 12l paliwa.

Na spocie też poruszałem ten temat i modele B5 jak i B6 mają tą bolączkę.

A instalacja LPG jak najbardzie w porzadku.

ps. passaty znajomych też mają tą przypadłość

Opublikowano

Musze się dobrac do pływaka i zobaczyć co jest grane. Jak ładna pogoda to trzeba do pracy a jak leje deszcz to wtedy wolne.

Na jednej połowce baku zrobię 200km a na drugiej 300km

To że wskaźniki są do bani to nie tylko moja opinia ale i wielu forumowczy.

Tak samo jak mój fis. Jak stoję w korku na jałowych to pokazuje jakies wartości z sufitu spalania chwilowego w granicach 7l a nawet więcej. Tam samo ze średnim spalaniem jest niższe z tego wyliczonego z dystrybutora.

Jak jadę i wskazówka pokazuje mi coraz niższe wskazania Pb aż dochodzi do 0 (na fisie tez pokazuje mi, że moge przejechac km 0) i tankuje do pełna i wchodzi mi tylko jakieś 48l więc jest jeszcze jakieś 12l paliwa.

Na spocie też poruszałem ten temat i modele B5 jak i B6 mają tą bolączkę.

A instalacja LPG jak najbardzie w porzadku.

ps. passaty znajomych też mają tą przypadłość

No to powiem Ci ze VAG i Instruments.... tam ustawisz sobie rezerwe i poziom paliwa :)

Opublikowano

od momentu zapalenia sie konrolki rezerwy paliwa zrobilem najwiecej do zera 93km z tym ze jazdy ciaglej bez gaszenia silnika.