Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Sambabraun perleffekt - idą skromne mody.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Osobiście zrobiłbym cieniowanie bo mnie by sama świadomość różnych odcieni nie dawałaby spać :D

Szacun za ogrom pracy.

Edytowane przez trepek

• 5 lat później...
Opublikowano
  • Autor

No cóż, czas na aktualizację wątku. Auto jeszcze stoi na parkingu, ale niestety już bez życia - w silniku pękł tłok, remont nie ma sensu. Auto woziło mi d*pę dzielnie przez 16 lat, ostatnie 1.5 roku jako drugie w rodzinie bo na co dzień pomykam octavią IV 2.0 tsi 4x4, ale lubiłem wsiadać do a4 i sobie pojeździć, bo to auto dawało sporo frajdy. Niestety ząb czasu odcisnął swoje piętno, a tuningi po 160k km w końcu zabiły silnik. Nie widziałem sensu kombinować z nowym słupkiem, jeżeli trzeba znowu ogarnąć blacharkę, na progach z pod nakładki zaczęła wyłazić ruda, więc pewnie po zdjęciu jej byłoby tylko gorzej, a auto to nadal ośka z podstawowym silnikiem. Nie mogłem jednak wytrzymać bez b5, więc zacząłem szukać następczyni, wymagania quattro, 1.8t /1.9tdi, hak, sedan. Niestety kupienie ładnej sztuki obecnie jest praktycznie niemożliwe w sensownych pieniądzach ale coś tam znalazłem.

98 rocznik, 1.8t ajl, quattro, jest hak, trochę porobione - downpipe, wydech z kwasówki 3 cale, FMIC, tip z kwasówki, hybryda k04, sprzęgło obite kevlarem, pompa, większe wtryski, podobno zestrojone na 270 hp. Aktualnie na pewno tyle nie ma, bo odcina turbinę powyżej 4200 rpm - boost gwałtownie spada z 1.2b na 0.8. Na spokojnie sprawdzę czy to nie sterowanie, n75, dv, a jak trzeba będzie to turbo do regeneracji. Coś tam przy aucie trzeba poogarniać, dyfer zapocony, próg pasażera przy łączeniu z botnikiem wymaga uwagi. Kompresja ok, równa, około 12,5 bara na wszystkich garach, świeczki ładny kolor - brązowe, bez śladów oleju, silnik bez wycieków. Blacharsko bez rudej, poza progiem, ale błotnik jeden właśnie z tej strony wymieniany na jakiś zamiennik, a auto w większości ma drugą warstwę lakieru. No ale po 28 latach, cudów nie można oczekiwać. Ma to być projekcik do ogarniania w weekendy, 2 razy do roku ma pociągnąć przyczepę z jachtem ;). Dużo się nie najeździ, ale w quattro jest większy sens inwestować niż w starą ośkę w tdi. Jak widać zderzak, lusterka, atrapa z s4, czego na zdjęciu nie widać licznik też z s4, bieda wersja, jest klimatronik, są grzane d*py, jest kiera z ski, tempomat, ale z tyłu korbotronik. Środek niepomęczony, nawet podsufitka nie wisi ;).

IMG_20260312_112348.jpg

Edytowane przez wiktorsam