Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problem z ABS, VAG: czujnik lewego, przedniego koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam borykam sie od dluzszego czasu z takim oto problemem.

Ktos przy wymianie wahaczy cos sp.... i od tego czasu swiecila mi sie kontrolka abs no i absu nie bylo.

Pojechalem do mechanika sprawdzil na vagu. Abs - czujnik lewego przedniego kola.

Decyzja: wymiana na nowy.

Po wymianie na nowy (najtanszy z Gordona) pierwszego dnia wszystko ok. Drugiego dnia znowu to samo. Kontrolka abs i migajaca czerwona kontrolka hamulcow.

Wspolnie ustalilismy ze kupilem tani czujnik no i byc moze byl on trafiony fabrycznie. Wiec decyzja na reklamacje czujnika( czego do teraz nie zrobilem) i zakup nowego tym razem w Autolandzie.

Zalozono mi znowu nowy czujnik, tylko ze zalozony na tasme izolacyjna bo oryginalny wianek trzeba bylo zamowic w serwisie. Wiec znowu pojezdzilem jeden dzien i znowu to samo.

Pozniej nie mialem dluzej czasu i jezdzielm bez absu okolo 2 tygodnie. Wkoncu podjechalem zeby zalozyc ten wianek. I znowu to samo. Jeden dzien i nastepnego 2 kontrolki.

Wiec wybralem sie trzeci raz do mojego mechanika (mysle ze to nie jego wina ) powiedzial ze ten abs spedza mu sen z powiek :wink4: Stwierdzil ze wyjmie czujnik oryginalny z innego auta i zalozy pojezdze i zobaczymy czy na oryginalnym bedzie dobrze. Wiec dzis wyjechalem z oryginalnym czujnikiem i zgadnijcie co sie stalo po poludniu? Znowu to samo :wallbash: 2 kontrolki...

Chyba trzeba bedzie isc dalej w szukaniu problemu tylko pisze bo moze mial ktos juz taki przypadek i wie co to moze byc ? Moze w vagu pod 1 pozycja (czujnik lewego kola) moze byc cos jeszcze ?

Czekam na wasze propozycje odpowiedzi najlepiej kogos kto mial podobny problem :):hi:

Opublikowano

A tak bliżej jaki błąd? Czy obwód czujnika czy brak sygnału, czy sygnał nieregularny?

Ja u siebie po wymianie pzregubu miałem cyrki i okazało się że pierścień do ABSu na przegubie był wjednym miejscu cieńszy i czasami czyjnik nie czytał sygnału. :kwasny:

Opublikowano
  • Autor

jaki dokladnie blad to nie wiem .. :embarrassed: pojade w poniedzialek to sie dowiem dokladnie :gwizdanie:

Opublikowano

Pisz wiecej na ten temat bo mam podobny problem zapala sie ABS ale jeszcze do Vaga nie podpinalem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mialem tak samo i okazalo sie ze to sterownik ABS (jedna z wad AUDI) on ma w srodku takie cieniutenkie sciezki ceramiczne i one czesto sie przerywaja i wlasnie czasami jest tak ze sie zetkna i wszystko dziala. A po podlaczeniu vaga nie mozna bylo sie polaczyc z ABSem. Jezeli masz taki blad to polecam regeneracje sterownika. Pozdro

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

sprawdzałes grubosc klocków hamulcowych ?