Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z instalacją elektryczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj rano gdy przekręciłem stacyjkę podgrzałem świece i zapaliłem silnik w środku zaczeło sie mocno kopcic nie zauważyłem nawet skąd dość dużo dymu było więc wyłączyłem silnik po 5 min wszystko ok ktoś ma jakiś pomysł dlaczego i co jest przyczyną? co w tej sytuacji?

Opublikowano

Popraw temat :evil:

Opublikowano

a jeśli olej się zagęszcza to może być tego w ogóle przyczyną??? i żeby do środka dymiło?? mróz jest przyznaję autko stoi na dworze może jeśli to jest przyczyną to warto olej zmienic na nowy ?? chociaż był zmieniany 5tyś.km temu czytajcie i radzcie czy ktoś miał już taki problem?

Opublikowano

a dokladnie skad dym szedl ? moze spaliny weszly do srodka...

Opublikowano

Powiem tak nie udało mi się zlokalizować skąd dokładnie był ten dym poprostu nagle było pełno w środku stało się to gdy rano próbowałem odpalić normalnie grzałem świece przekręciłem kluczyk odrazu nie zaskoczył musiałem trochę ''pokręcić'' może troszkę za dłudo kręciłem rozrusznikiem? na fisie wyskoczyło ostrzeżenie tak jak bym na ręcznym jechał i esp zaświeciło po chwili znikło samochód pracował jakieś20sek. gdy się zadymiło szybko wyłączyłem silnik poczekałem 2 min. zapaliłem znów już zapalił łatwiej trochę i zero dymu zdarzyło się to już dwa razy przy dużym mrozie na dworze i po nocy :confused4:

Opublikowano

hmm u mnie bylo podobnie moze nie tyle ze dym byl ale czulem dziwny zapach jakby spaliny pomieszane z topiacym sie kabelkie ;/ mruz robi swoje chyba :)

po zapaleniu jakby ktos mi podstawil garnek z nakretkami pod spod auta i grzechotal nimi myslalem ze sie zaraz cos rozpadnie przy ruchu wajcha od skrzyni

biegow na prawo dzawiek dobiegal jakby z lewej strony a na lewo z prawej ale po kilkudziesieciu sekundach

jakby ktos wylaczyl i normalnie pracowal zdazylo mi sie to 3 razy teraz przy tych duzych mrozach