Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Brak świateł tylnych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem z światłami tylnymi w swojej b5.

Nie świecą te do jazdy dziennej (pozycyjne). Wszystkie inne działają bez zarzutu; przeciwmgielne, kierunkowskazy i stopu.

Co ciekawe jak otwieram i zamykam auto z pilota od alarmu to zamrugają normalnie :mysli:

Może ktoś mnie naprowadzić gdzie szukać przyczyny? Sprawdzałem już połączenie kabelków, bezpieczniki i tam wszystko gra.

Poza tym to mruganie mi nie daje spokoju więc przyczyna musi być gdzie indziej...

Z góry dzięki za pomoc

Opublikowano

Nie świecą te do jazdy dziennej (pozycyjne). Wszystkie inne działają bez zarzutu; przeciwmgielne, kierunkowskazy i stopu.

Co ciekawe jak otwieram i zamykam auto z pilota od alarmu to zamrugają normalnie

to o ktore swiatla Ci chodzi :mysli: nie bardzo rozumiem posta-nie swieca czerwone-postojowe z tylu?a jak zamykasz auto-mrugaja czerwone? :mysli:
Opublikowano
  • Autor

nie świecą czerwone postojowe z tyłu dokładnie... a jak zamykam to mrugają tak jak zawsze mrugały :wink4::mysli:

Opublikowano

nie świecą czerwone postojowe z tyłu dokładnie... a jak zamykam to mrugają tak jak zawsze mrugały :wink4::mysli:

przy alarmie mrugaja Ci czerwone? a z przodu kierunki?-to jak to jest podlaczone? powinny migac kierunki przy zamknieciu i z przodu i z tylu,jesli masz podlaczone,ze mrugaja tylne postojowki-przyczyn szukalbym w centralce alarmu i podlaczeniu kabli
Opublikowano
  • Autor

przy alarmie mrugaja Ci czerwone? a z przodu kierunki?-to jak to jest podlaczone? powinny migac kierunki przy zamknieciu i z przodu i z tylu,jesli masz podlaczone,ze mrugaja tylne postojowki-przyczyn szukalbym w centralce alarmu i podlaczeniu kabli

Ojjj Domjenick tu nie chodzi o to jak to jest podłączone bo ja alarm podpiąłem sobie tak że mrugają mi postojówki przy otwieraniu i zamykaniu a nie kierunkowskazy (wiesz ledy itd :wink4:)

Poza tym wszystko tak działało a tu nagle wczoraj zgasły :mysli:[br]Dopisany: 19 Grudzień 2009, 12:58_________________________________________________mogą tylnie pozycyjne mieć związek z przednimi? :cool1:

Opublikowano

jakby bezpiecznik dupnął to by stronami nie świeciły.

co do Twoich lamp to nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Ci świeciły postojówki te na łukach a nie ten pasek na dole ;)

Opublikowano
  • Autor

jakby bezpiecznik dupnął to by stronami nie świeciły.

co do Twoich lamp to nie wiem czy wiesz, ale wczoraj Ci świeciły postojówki te na łukach a nie ten pasek na dole ;)

no właśnie jak by poszły bezpieczniki to nie świeciła by cała lampa...

o tym że świeciły te "U" to wiem bo je włączyłem specjalnie (mam je teraz jako przeciwmgielne) żeby mnie było widać bo paski nie świecą :mysli:

ponawiam pytanie: czy postojówki przednie mogą mieć wpływ na tylnie? bezpieczniki? brak postojówek z przodu? jakieś zwarcie tam? lub coś w tym stylu...?

Opublikowano

manetka do rozebrania i poporawienie styków :good: miałem podobny problem. Jak właczyłem sama pozycje to sie świeciła a jak załaczyłem mijania to pozycja gasła.Więc i u Ciebie moze byc podobnie

mogą tylnie pozycyjne mieć związek z przednimi? :cool1:

u mnie miały bo jak tył nie świecił to i przód również

Opublikowano
  • Autor

problem rozwiązany :wink4:

okazało się że jak ściągałem ledy to zrobiłem małe zwarcie :gwizdanie:[br]Dopisany: 19 Grudzień 2009, 19:50_________________________________________________można zamknąć