Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] VAG nie rozpoznaje kluczyka (scyzoryka)-pomożcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jest ori scyzoryk, w nim plytka sterujaca alarmem/centralka, grot dorobiony ori 'huf' i jest przełożona pestka immo ze starego kluczyka - jest umiejscowiona blisko (wylutowana dziurka przy brzegu klucza) i niestety auto odpala i gasnie - kontrolka immo miga. Ta sama pestka wlozona do ori klucza działa i auto nie gaśnie. VAG nie rozpoznaje scyzoryka

Gdzie może tkwić problem? :(

Prosze o wszelkie sugestie

Opublikowano

Nie wyciągnąłeś starej pestki z scyzoryka i sygnały się zakłócają.

Opublikowano
  • Autor

Nie wyciągnąłeś starej pestki z scyzoryka i sygnały się zakłócają.

A czy ona nie byla na ori plytce od scyzoryka? Jest gdzies osobno?

Jest to taki kluczyk:

http://www.allegro.pl/item852558147_audi_nowy_oryginalny_kluczyk_434_mhz_nowy_model.html#gallery

Opublikowano

czy aby na pewno wyjąłes immo ze starego kluczyka-moze tylko zaroweczke do podswietlania zamka?rozbierz stary kluczyk i zrob fotke-pokaz,co wyjąłeś zestarego klucza...

Opublikowano
  • Autor

Na pewno wyjalem transponder immo -> cos takiego: http://www.allegro.pl/item858777324_transponder_48_crypto_vw_skoda_seat_audi.html

Czy to mozliwe ze antena wysyla za slaby sygnal? Albo scyzoryk jakos blokuje sygnal? Ale czym?

Opublikowano

Na pewno wyjalem transponder immo -> cos takiego: http://www.allegro.pl/item858777324_transponder_48_crypto_vw_skoda_seat_audi.html

Czy to mozliwe ze antena wysyla za slaby sygnal? Albo scyzoryk jakos blokuje sygnal? Ale czym?

wiec zrob test-w nowym kluczyku zostaw transponder i starym kluczem bez tego transpondera ,co przekladales-sprobuj odpalic auto :wink4: wyeliminujemy jeden z problemow[br]Dopisany: 23 Grudzień 2009, 23:47_________________________________________________w kluczyku nie ma zadnej anteny do immo-jest pastylka i dookola stacyjki spirala,odbierajaca sygnal elektromagnetyczny z transpondera-jesli sie zgadza z tym,co jest zapisane w sterowniku silnika-auto odpala
Opublikowano
  • Autor

Bez pestki na pewno nie odpali...

Zastanawia mnie czemu w starym kluczyku ta sama pestka dziala a w scyzoryku nie :mysli: ? Nie mam torxa 6 i nie moge rozkrecic scyzora zeby poszukac 'zalanej' pestki :disgust:

Opublikowano

Bez pestki na pewno nie odpali...

Zastanawia mnie czemu w starym kluczyku ta sama pestka dziala a w scyzoryku nie :mysli: ? Nie mam torxa 6 i nie moge rozkrecic scyzora zeby poszukac 'zalanej' pestki :disgust:

jesli kupiles nowy kluczyk,to nawet jesli pastylka tam byla-jest jeszcze "niezamknieta",czyli niezakodowana,wiec wkladajac stara pastylke musi hulac,a w ktorym miejscu w scyzoryku ja wkladasz-ma byc jak najblizej grota :wink4:
Opublikowano
  • Autor

Scyzoryk jest uzywany. Jego immo bylo na plytce -> tak stwierdzil magik. A plytka jest inna wlozona. Jak otworze scyzoryk to zrobie fotke gdzie jest pestka.

Dzieki i Wesołych spokojnych Świąt :)

Opublikowano

Dzieki i Wesołych spokojnych Świąt :)

wzajemnie :wink4:

Jego immo bylo na plytce -> tak stwierdzil magik

...i ma racje,bo takie piloty maja na plytce,jesli ulokujesz "Twoje" immo blisko grota-zobaczysz,jak rozkrecisz,wyjmiesz tamto i po kopocie-moze rzeczywiscie tamto zakloca... :mysli:
Opublikowano
  • Autor

Ori plytka z pestką immo jest wyjeta, wlozona jest druga specjalna do sterowania alrmu (pilot), no i moja pestka ze starego klucza jest wlozona naprawde bardzo blisko krawedzi kluczyka. 3 razy magik ją przesuwal zeby byla jak najblizej i kontrolka od immo po wlozeniu kluczyka jak migała tak miga za kazdym razem, a jak sie ja wlozy do starego klucza to wszystko gra. Juz troche nie mam siły na to, chcialem sobie to sprawic na gwiazdke ale widac nie było mi to dane... :wink4::kwasny:

Jade we wtorek znowu do niego, bedziemy kombinowac...

Opublikowano

jesli kupiles nowy kluczyk,to nawet jesli pastylka tam byla-jest jeszcze "niezamknieta",czyli niezakodowana,wiec wkladajac stara pastylke musi hulac,a w ktorym miejscu w scyzoryku ja wkladasz-ma byc jak najblizej grota :wink4:

Nie jest ważne, czy zamkniety transponder, czy nie, cewka zakłóca oryginalny sygnał.

Opublikowano
cewka zakłóca oryginalny sygnał.

chyba Cie nie zrozumialem-transponder ze starego kluczyka ,masz na mysli?
Opublikowano

Transponder ze scyzoryka zakłóca sygnał z transpondera ze starego kluczyka.

Opublikowano

Transponder ze scyzoryka zakłóca sygnał z transpondera ze starego kluczyka.

czyli po wydlubaniu starego immo-bedzie hulac-no tak wlasnie pomyslalem,tylko przez chwile,myslac o cewce-nie wiem dlaczego pomyslalem o spirali :blink: ze ,jak cewka(spirala) moze zaklocać,a przecierz tu o pastylke chodzilo... :embarrassed::wink4:
Opublikowano
  • Autor

Wielkie dzieki dla szoguna - stara pastylka siedziala pod szarym plastikiem, zaraz obok mojej ktora byla na gorze na tym plastiku :angry:

Wszystko lata jak trzeba teraz :decayed::good: