Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Navi RNS low, BNS 5.0 przejściówka z iso na iso2 jak podłączyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie odnośnie nawigacji Audi BNS 5.0 (wygląda prawie tak samo jak RNS-E tylko zamiast kolorowego wyświetlacza jest czerwony) dodam że posiadam auto Audi A4 b6 2001 r. ori zamontowane było radio Chorus II, potem zmieniłem na Concert II, w następnej kolejności było rezanie kosza 2-din i Symphony II i teraz chciałem założyć BNS-a 5.0 więc musiałem kupić przejściówkę z ISO na ISO2. Wcześniej gdzieś przeczytałem że ta przejściówka która pasuje do RNS-E jest identyczna jak do BNS-a ale z tego co zauważyłem różnią się a zresztą radio się nie uruchamia. W RNS w złączu A w polu 5 jest podpięte złącze K-line (dość ważne) a w BNS na tym miejscu jest BOSE pin (zaznaczyłem 1), gdzie powinienem podpiąć K-line do BNS-a skoro nie pod A5. I gdzieś jeszcze przeczytałem że w BNS powinien być podpięty pin SAFE (oznaczyłem go 2) a w tej zakupionej przejściówce jest tam puste pole i druga sprawa skąd go pociągnąć z auta??

RNS
R47F0.jpg

BNS 5.0
R4mCS.jpg

Przerabiał już to ktoś... Z góry dzieki.

Opublikowano

Połącz pin 15 i 16 w tedy BNS-E się włączy - jest tak samo jak w Concert II MP3.

Opublikowano
  • Autor

ok dzięki zaraz sprawdzę.

a wiesz gdzie podpiąć k-line do BNS-a

Opublikowano

Tak jak pagarro napisał, łączysz piny 15 i 16 (zasilanie). Linię K podłączasz do pinu 7 kostki C (nie jest opisany na tym Twoim zdjęciu) - to ten zaraz obok masy wyjść liniowych opisanej jako LINE.

Opublikowano
  • Autor

Masz na myśli ten pin który zaznaczyłem na zielono!!

Tylko dlaczego nie jest opisany na rozpisce z radia jest jako pusty.

Guoy0.jpg

Opublikowano

Tak, to ten pin. Nie wiem dlaczego nie ma opisu na radiu. W Elsie ten pin jest wyraźnie oznaczony jako linia diagnostyczna.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Tak, to ten pin. Nie wiem dlaczego nie ma opisu na radiu. W Elsie ten pin jest wyraźnie oznaczony jako linia diagnostyczna.

OK dzieki[br]Dopisany: 29 Grudzień 2009, 23:35_________________________________________________Wszystko śmiga!!!Dzięki za pomoc!!

• 6 lat później...
Opublikowano

Przelozylem pin bose na kline zaznaczony jako zielony i nadal nie mam komunikacji.skad ciagles pin kline w miejsce zaznaczone na zielono?

Znalazlem kabel od diagnostyki, aux dziala idzie sie polaczyc z radio ale przestal sciagac fale