strus27 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 witam nie wiem czy w dobrym dziale pytam ale próbuję, chodzi o webasto gdzie znajduje się pompa paliwowa do niego bo za skarby świata niechce mi chodzić sprawdziłem świece grzeje ale na sucho wcześniej działało bezbłędnie ale złapało mi ropke przy ostatnich mrozach i lipa za wszystkie sugestie z góry dzięki. doczytałem też że mogło się zapowietrzyć ale niewiem gdzie to się odpowietrza
Pikuś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Jeśli go nie ma przy samym webasto, zajrzyj pod auto w okolicach zbiornika.
wrclaguna Opublikowano 29 Grudnia 2009 Opublikowano 29 Grudnia 2009 podepnij Vaga pierwsze a pompka paliwa ...musisz zajrzec od spodu(kanal,podnosnik) patrz przewody paliwowe od zbiornika i dojdziesz gdzie jest
Tedi35 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Opublikowano 1 Stycznia 2010 Strus27 mi tez chwyciło webasto przy mrozach i tez nie wiem co dalej ale strasznie mnie to zdenerwowało bo po co mi webasto jak w największe mrozy nie chodzi. Mam zamiar sprawdzić świece ale dostęp jest tam tak okropny i w sumie nie wiem jak ją zlokalizować i jak wygląda-możne jakaś podpowiedź. Dzieki
strus27 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2010 świeca w webast jest na samej górze ale ja sprawdziłem u siebie i działa od wczoraj auto stoi u mechanika i szuka koło zbiornika niemam pompki tylko jakiś elektrozawór więc pompka będzie wnim,dziś się okarze co padło albo co się stało bo bedzie wyciągał mi całe webasto wiec napisze coś więcej !!! już wiem wybrałem autko od mechanika i wszystko jest w porządku tylko pompka koło zbiornika nie dostaje prądu czyli wina komputera lub jakiegoś sterownika ale jutro wieczorem jade na vaga i zobaczymy jak dalej się to potoczy znajomy powiedział mi że webasto jak złapie jakiegoś błęda to włączają sie jakieś blokady ale pojutrze napisze coś więcej
Tedi35 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Opublikowano 6 Stycznia 2010 ok strus 27 To dawaj namiary jak będziesz wiedział bo mnie cos podobnego czeka . Pozdrawiam
strus27 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2010 wczoraj byłem na komputerze i wogóle nie łączy się z moim webastem więc dalej stoje z robotą ,a może ktoś wie gdzie może być jakiś ukryty bezpiecznik bo nato wychodzi że coś ze sterownikiem może jakaś przerwa proszę o wypowiedzi, Bo prawdopodobnie po tym jak mi złapało ropke żeby nie spalić pompki to wywaliło gdzieś bezpiecznika ale nie wiem gdzie???
Rekomendowane odpowiedzi