Jump to content
IGNORED

[B5 97 1,8 125PS] klima nie pracuje na wysokich obrotach


woojt63
 Share

Recommended Posts

witam.

proszę o pomoc,co mam zrobić????

przez rok czasu moj klimatronic chodził wzorowo. od kilku dni jestem załamany!

przy włączonej klimie w bardzo upalny dzień chłodzi bez zarzutów tylkona niskich obrotach. dodajac energicznie gazu słysze pstrykniecie przekażnika i dmucha ciepłe powietrze, załącza sie ponownie gdy obroty spadają do granic 1500.każde przyspieszenie to (pstryknienie)wyłaczenie klimy przez przekażnik.

dodatkowo pedał spregła przy włączonej klimie bierze mi przy samej ziemi a w górnym położeniu ma 1/4 luzu-a auto jest tak zamulone jak nigdy wczesniej a4/1.8/97r.- nie ma przyspieszenia a przy każdym wcisnieciu pedału gazu słysze pyknieci przekaznika(jak przy załączniu klimatyzacji) potrafi sie załączac i rozłaczac przy każdej zmianie biegów

nie ma tego zjawiska gdy klima jest wyłączona.-chodzi wzorowo i sprzegło bierze jak zawsze na całej długości!!!

jak sprzegło łączy sie z klimą ???-- nic nie rozumiem.

stało sie tak gdy temperatury wzrosły do 30 stopni ( w ostatnich dniach) wcześniej tego nie było!!

co robić???

z góry dziekuje za pomoc

Link to comment
Share on other sites

proszę przepisz ten tekst, nie używamy dużych liter.

Zmień również temat...

Inaczej post poleci do kosza[br]Dopisany: 29 Maj 2007, 08:14 _________________________________________________i uzupełnij profil[br]Dopisany: 29 Maj 2007, 08:15 _________________________________________________

i zawitaj do działu Newbie najpierw

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...