Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Sygnał GALA do radia - skąd poprowadzić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak w temacie posiadam auto Audi a4 Avant b6 2001r. jestem w trakcie montażu Navi. i nie mam doprowadzonego sygnału Gala do radia. Orientujecie się może skąd mogę go pociągnąć i czy trzeba to jakoś kodować Vagiem. Z tego co zrozumiałem to chyba gdzieś z zegarów tak? Jak macie jakieś info na ten temat to proszę o w miarę dokładną instrukcje. Dzięki i pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Z tego co wiem, to w b6 nie ma osobnego (analogowego) sygnału GALA, informacje o prędkości (jak również podświetlenie przycisków, info na fis itd) przesyłane jest cyfrową magistralą CAN :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wiem, to w b6 nie ma osobnego (analogowego) sygnału GALA, informacje o prędkości (jak również podświetlenie przycisków, info na fis itd) przesyłane jest cyfrową magistralą CAN :wink4:

Czy jesteś tego pewien miałem radio symphony i nie działała mi funkcja GALA a w kostce ISO jak i ISO2 jest jest osobny pin do GALA więc wydaje mi się że na pewno jakoś się da. Tylko jak???
Opublikowano

wywnioskowałem to po rozpisce pinów chorusa i concerta cd, niestety mam za stare auto żeby Ci to potwierdzić na 100%

Opublikowano

Sygnał prędkości jest brany ze sterownika ABS/EDL pin 34. Jeśli jest w ogóle podprowadzony do auta - z tego co widzę korzystają z niego auta wyposażone w nawigację RNS-D - to znajduje się na pinie 13 czarnej kostki przy lewej nodze kierowcy (trzeba zdjąć plastik). Kabelek jest niebiesko-biały.

Opublikowano
  • Autor

Sygnał prędkości jest brany ze sterownika ABS/EDL pin 34. Jeśli jest w ogóle podprowadzony do auta - z tego co widzę korzystają z niego auta wyposażone w nawigację RNS-D - to znajduje się na pinie 13 czarnej kostki przy lewej nodze kierowcy (trzeba zdjąć plastik). Kabelek jest niebiesko-biały.

Czyli jak jest bo nie do końca rozumiem najpierw muszę znaleźć sterownik ABS i sprawdzić czy tam jest podpięty pin 34. A potem znaleźć kostkę o której mówisz i podpiąć sie pod pin nr 13. Znalazłeś to w ELSIE jak tak możesz zrobić print screen i podesłać.
Opublikowano

Łatwiej chyba zdjąć plastik i zobaczyć czy jest sygnał podprowadzony niż grzebać przy sterowniku ABS.

Tak to wygląda:

1LRbeS.jpg

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

W temacie GALA dalej cisza... może ktoś wie jak to zrobić dokładniej...???

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

I jak tomlic udało ci się z gala?

Sam bym to z checia podłączył ale nie wiem czy jest sens sie babrac;/